Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 21 de novembre del 2011

Dia de fortes pluges i tempestes


Imatge de radar captada aquesta tarda a les 17:18 h.


Tal com es preveia, avui dilluns les pluges i les tempestes ens han afectat de forma molt destacada. Els forts ruixats, després d'un matí on s'ha vist alguna clariana, han anat guanyant terreny des de primeres hores de la tarda, i degut a la seva forta intensitat, altre vegada s'ha acumulat molta aigua en els carrers propers al mercat municipal i l'Avinguda Onze de Setembre.

Aquestes pluges intenses venien acompanyades per força aparell elèctric. Al llarg de la tarda, es podia observar l'arribada d'un tren convectiu que anava desfilant de mar cap a terra., cal destacar els nombrosos llamps positius que han caigut, els quals feien tremolar els vidres de les finestres. Els llamps positius són els més forts que poden caure, ja que provenen de la part superior dels cumulunimbus.

Recull de les pluges caigudes avui dilluns al Baix Empordà (dades fins les 21:30h): Les Olives 58,0 mm, Palamós 56,8 mm, La Fosca 56,0 mm, La Bisbal 51,5 mm, Sant Feliu de Guíxols 55,0 mm, Calonge-Mas Pallí 49,0 mm, Verges 44,2 mm, Calonge 43,1 mm, Palafrugell 40,6 mm.


Pel que fa a altres dades d'aquest dilluns a Palamós., temperatura màxima 16,9º C, mínima 13,2º C. Estat del cel amb clarianes al matí i fortes pluges a la tarda. Pluja 56,8 mm. Vent de component nord i est a 10/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 48 km/h NE. Estat de la mar amb maregassa mar endins (ones de 2,63 m a les 18:00h), forta maror arran de costa, mar de fons de llevant o gregal. Pressió atmosfèrica màxima 1015 hpa, mínima 1010 hpa. Humitat relativa màxima 99 %, mínima 83 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Mapa de llamps d'avui.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós hem de preveure un dia amb nuvolositat variable, més abundant de bon matí i amb més presència de clarianes a la tarda. Encara pot caure algun ruixat una mica fort, entre la nit/matinada de dilluns a dimarts i fins al migdia. A la resta de la demarcació hi haurà un dia força variable, amb algunes precipitacions disperses a qualsevol punt, més probables a la meitat oest i encara molt intenses durant la nit de dilluns a dimarts. Al llarg de la tarda aniran desapareixent.

La temperatura màxima pot rondar els 14/17º C a la costa, els 12/16º C a l'interior i els 7/12º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 1/7º C al Pirineu, fins a 7/11º C a l'interior i fins a 12/14º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner pot bufar de gregal a 15/20 nusos, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà vent de gregal a 20/25 nusos, siguent superior mar endins i a la costa de la Selva, on arribaran a 30 nusos, amb ratxes superiors. A la nit bufarà vent de tramuntana agregalada, a 18/22 nusos, superior mar endins.

L'estat de la mar es mantindrà amb maregassa generalitzada (ones superiors a 3 m), durant la nit/matinada de dilluns a dimarts., mar endins hi pot haver àrees de mar brava (ones superiors a 4 m) . Al matí s'espera maregassa generalitzada (ones de 3,5 m) i àrees de mar brava (ones superiors als 4 m) mar endins, amb mar de fons de llevant. Molta precaució amb les activitats que es realitzin arran de mar. A la tarda i a la nit tindrem una situació similar.



Mapa d'alçada significant de l'onatge previst per dimarts a migdia.



Mapa de pressió en superfície previst per dimarts a migdia on es veu la pertorbació que ens afecta.