Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 11 de novembre del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa sinòptic previst per dissabte a les 12:00 h. Observeu la profunda borrasca que generarà un temporal de pluges a l'oest de la Península.


Aquest dissabte a Palamós preveiem un dia amb algunes estones de Sol, però el més destacat seran els núvols baixos, siguent més importants de bon matí i al vespre., tot això anirà acompanyat per molta humitat ambiental, la qual pot generar alguns bancs de boira o boirina matinal. No hem de descartar, tal i com ja ha passat aquest divendres, que es pugui escapar algun plugim o alguna roina, en qualsevol moment del dia. A la resta de la demarcació s'ha de preveure un dia amb mala visibilitat, degut als abundants bancs de boira, boirines i núvols baixos., també existeix la possibilitat que caigui algun plugim o roina, sobretot a la costa.

La temperatura màxima pot pujar fins a 15/18º C a la costa i interior i fins a 9/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 0/8º C al Pirineu, fins a 7/10º C a l'interior i fins a 11/14º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner pot bufar del sud-est, a 6/10 nusos, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà vent de xaloc o llevant a 10/15 nusos. A la nit s'espera la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i marejol o maror mar endins, durant la matinada de divendres a dissabte, amb mar de fons de llevant., al cap de Creus hi haurà maror generalitzada. Al matí tindrem entre marejol i maror generalitzada, amb mar de fons. A la tarda i a la nit hi haurà maror generalitzada, amb mar de fons i mar de vent de llevant. Precaució amb les activitats nàutiques.


Aquest diumenge a Palamós tindrem un dia molt similar, amb abundants núvols baixos i alguna clariana esporàdica, juntament amb bancs de boires o boirines matinals. Altre vegada podria caure alguna gota. A la resta de la demarcació es preveu un dia força ennuvolat, amb possibilitats que caigui algun plugim o roina, sobretot en sectors costaners i Pirineu. Al matí ens llevarem amb bancs de boira, amb més persistència a l'interior.

La temperatura màxima pot rondar els 15/19º C a la costa i interior i els 11/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 0/7º C al Pirineu, fins a 7/11º C a l'interior i fins a 12/14º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner pot bufar de llevant, a 8/12 nusos, durant la matinada del diumenge. Al matí tindrem vent de xaloc o llevant a 4/8 nusos. A la tarda hi haurà vent de xaloc a 8/10 nusos. A la nit s'espera la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada durant tota la jornada, amb àrees de forta maror mar endins i al cap de Creus, amb mar de fons i de vent de direcció est o sud-est.



Mapa d'alçada significant de l'onatge previst per diumenge a migdia. Observeu com tindrem maror generalitzada.