Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 9 de novembre del 2011

La pluja porta bolets




Després de les abundants precipitacions que han caigut les darreres setmanes, ben aviat els nostres boscos s'ompliran de bolets i de boletaries, i anar a caçar bolets es convertirà en un esport molt practicat. La pluja i el fet que la tramuntana no hagi sigut molt destacada, permet unes condicions òptimes d'humitat pel creixement dels fongs., a més, la temperatura ambiental es manté en uns valors força moderats, fet que permet augurar un bon creixement.

Com podeu veure a la imatge superior, els apagallums (Macrolepiota procera) són uns dels primers bolets en aparèixer, juntament amb els cama-secs (Marasmius oreades) o els bolets de tinta (Coprinus comatus).

Pel que fa a les dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 17,7º C, mínima 11,1º C. Estat del cel amb predomini del Sol i algun núvol baix decoratiu. Vent de direcció variable a 4/10 km/h de mitjana, ratxa màxima 16 km/h N. Estat de la mar amb mar de fons de gregal, amb maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1019 hpa, mínima 1016 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, 71 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dijous

A Palamós tindrem un dia assolellat amb alguns núvols baixos passatgers. A la resta de la demarcació hi haurà un dia similar, amb bancs de boira matinals a l'interior.

La temperatura màxima pot pujar fins a 17/20º C a la costa i interior, i fins a 11/16º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 12/14º C a la costa, fins a 6/10º C a l'interior i fins a 1/6º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix de llebeig, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà vent de llebeig a 8 nusos. A la nit es preveu la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i marejol o mar arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de dimecres a dijous, amb mar de fons de llevant o gregal. Al matí es preveu mar arrissada o marejol arran de costa i àrees de maror mar endins, amb mar de fons de xaloc. A la tarda i a la nit tindrem la mateixa situació, amb mar de fons del sud.