Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 1 de novembre del 2011

Una altre nevada històrica als EUA


Imatge captada el passat 30 d'octubre pel satèl·lit Terra de la NASA. S'observa una amplia franja del territori dels Estats Units coberta de neu.


Si el passat hivern ja hi varen haver algunes nevades històriques, aquests darrers dies de mes, a la costa nord-est dels EUA, han tingut la nevada més extraordinària en els darrers 200 anys per un mes d'octubre.
Des de la profunda borrasca que aparegué a l'any 1804, no es tenia constancia d'una nevada amb uns gruixos de neu tant importants a Nova Anglaterra i, en menor mesura, en altres estats la costa est.

La nevada, en la majoria dels casos, ha superat les grans nevades que caigueren l'octubre del 1804., tot això, amb els arbres encara mantinguent les seves fulles, fet que ha provocat una gran trencadissa de branques degut al pes de la neu humida, la qual també ha causat la caiguda d'arbres sencers i nombroses línies elèctriques, deixant més de 3 milions de persones sense electricitat.

Els registres de neu del que ja s'anomena com a "Snowtober" superen els 80 cm en algunes parts del nord-est dels Estats Units.



Curiosa imatge amb la neu cobrint el paisatge juntament amb les fulles de tardor encara en els arbres.


A l'estació meteorològica del Central Park, Nova York, amb un període de registre que data des del 1869, va rebre uns 5 cm de neu, trencant el rècord anterior per un mes d'octubre que estava situat en poc menys d'un centímetre, l'any 1925.
El registre més important de neu a Nova York van ser els 15,24 cm de Fieldston, el Bronx. Però això és tant sols un petit exemple, comparat amb els 48 cm caiguts a 45 quilòmetres al nord-oest de Manhattan, a West Milford.

A Newark, Nova Jersey, es van recollir 12,7 cm, siguent la major quantitat caiguda en un mes d'octubre. Fins i tot això es queda curt en comparació amb les xifres sorprenents recollides a New Hampshire i Massachusetts, on caigueren més de 75 cm de neu.



Arbres ajaguts pel pes de la neu i tallant una carretera. Una imatge molt semblant la tinguerem nosaltres el 8 de març del 2010.


Potser el més sorprenent de tot són els 55,88 cm caiguts a Concord, New Hampshire entre les 15:00 del dissabte i les 7 am del diumenge. Aquesta és la segona major nevada en 24 hores en qualsevol mes de l'any, en tota la història de Concord. Pràcticament en tots els indrets situats del nord de Maryland a Maine, amb l'excepció de les zones costaneres, van registrar la seva major nevada en un mes d'octubre.

Els vents que acompanyaven la borrasca que provocà les nevades, arribaren fins a 111 km/h a Nantucket, Massachusetts (on els vents sostinguts eren de 85 km/h) i a Barnstable a les 4 am del diumenge. La major ràfega de vent enregistrada a Long Island, Nova York, fou de 93 km/h a Sands Point.


Mapa de coberta de neu del passat diumenge a les 14:00 h.

Informació i imatges extretes de:
http://www.wunderground.com/ i http://earthobservatory.nasa.gov/