Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 27 de novembre del 2011

Pocs canvis fins divendres


Mapa de superfície amb fronts previst per dijous a la nit. Observeu com s'acosta un front.


En aquest inici de setmana, pocs canvis hem d'esperar pel que fa a la situació meteorològica.
Tot i l'aparició d'alguns núvols baixos a la costa, el temps continuarà dominat per l'anticicló, almenys fins el proper divendres. Aquest potent anticicló que avui ens donava pressions de 1029 hpa a Palamós, mantindrà un fort contrast tèrmic entre la temperatura nocturna i la diürna, amb inversions de temperatura, juntament amb una proliferació de boires a les valls i planes de l'interior del país.

Sembla que aquest binomi de Sol i boires, es pot trencar a partir del divendres (això amb mapes d'avui), degut a l'arribada d'un sistema frontal que podria donar alguns ruixats al nord-est del país i una entrada d'aire fred, provocant una baixada de les temperatures prou destacada, amb valors de zero graus a uns 1500 metres d'alçada. Abans, però, entre dimecres i dijous, el vent de llebeig podria ser molt destacable i alterar l'estat de la mar.

Dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 14,8º C, mínima 8,5 º C. Estat del cel amb predomini del Sol i alguns núvols baixos passatgers. Vent de component nord a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 26 km/h. Estat de la mar amb marejol o maror mar endins, i marejol o mar arrissada arran de costa, amb mar de fons de llevant.
Pressió atmosfèrica màxima 1029 hpa, mínima 1026 hpa. Humitat relativa màxima 91 %, mínima 72 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós preveiem una jornada marcada pel Sol, tot i que tindrem alguns núvols baixos decoratius, més importants durant el vespre. A la resta de la demarcació també hi haurà un dia dominat pel Sol, amb bancs de boira matinal a les fondalades interiors i alguns núvols baixos a la costa i sector del Montseny, més importants a la tarda/vespre.

La temperatura continuarà amb un fort contrast entre el dia i la nit., la màxima pot rondar els 16/18º C a l'interior, els 14/16º C a la costa i els 10/15º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -3/2º C al Pirineu, fins a 2/4º C a l'interior i fins a 6/9º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner pot bufar molt fluix amb component nord, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns, amb estones de calma. Al matí tindrem vent molt fluix de gregal o calma. A la tarda bufarà vent de gregal a 4/8 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de gregal o llevant i estones de calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns, amb mar de fons de llevant o gregal. Al matí preveiem marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de llevant. A la tarda i a la nit es mantindrà la mar de fons de l'est, amb marejol arran de costa i maror mar endins.



Imatge captada per la càmera de TV3 avui diumenge a la tarda. Observeu com hi havien alguns stratocumulus decoratius.