Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 7 de novembre del 2011

Un altre dia passat per aigua


Imatge captada aquesta tarda per la càmera de TV3.


La imatge de l'encapçalament és prou clarificadora del temps que hem tingut avui.
El cel gris i la caiguda d'alguns plugims, han marcat la primera jornada d'una setmana, on el temps s'hauria d'estabilitzar amb el pas dels dies., així i tot, no acabarà de fer net, ja que l'anticicló no té ganes d'apropar-se. A més, la situació de bloqueig que està propiciant l'anticicló del centre d'Europa, pot facilitar l'arribada d'altres pertorbacions durant la setmana que vé.

Tot i que ha plogut la major part del dia, les quantitats recollides no són gaire destacades.

Dades de precipitació d'avui dilluns al Baix Empordà (fins les 21:30 h):

Palafrugell 8,0 mm., Palamós 5,6 mm., Calonge-Mas Pallí 4,8 mm o Sant Feliu de Guíxols 2,0 mm.


Pel que fa a altres dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 17,4º C, mínima 13,7º C. Estat del cel ennuvolat i amb plugims, tot i alguna clariana al matí. Vent de component nord a 20 km/h de mitjana, ratxa màxima 50 km/h. Estat de la mar amb forta maror o maregassa mar endins (ones de 2,5/3 m) i maror arran de costa, amb mar de fons de gregal. Pressió atmosfèrica màxima 1012 hpa, mínima 1010 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 70 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós preveiem un dia amb nuvolositat variable, amb més sol al matí i amb l'aparició de més nuvolositat a la tarda/vespre. No es descarta que s'escapi alguna roina o plugim de matinada i durant el vespre. A la resta de la demarcació es preveu un dia amb predomini del sol a l'interior, més tapat en alguns moments del dia a la costa i Pirineu, amb possibilitats que caigui alguna feble precipitació, més probable al cap de Creus., també poden formar-se bancs de boira durant la matinada.

La temperatura màxima pot pujar fins a 17/19º C a la costa i interior i fins a 8/15º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 0/7º C al Pirineu, fins a 8/10º C a l'interior i fins a 11/14º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 8/16 nusos de component nord, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts, mar endins hi hauran 25/30 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable, amb mestral a 25 nusos al cap de Creus. A la tarda hi haurà vent fluix de garbí o ponent. A la nit bufarà vent de gregal a 8 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb forta maror o maregassa mar endins i maror arran de costa, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts, amb mar de fons de gregal. Al matí es mantindrà la mar de fons, amb marejol o maror arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda preveiem marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de nord. A la nit tindrem la mateixa situació.