Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 21 de novembre del 2011

Núvols d'elevada inestabilitat i bolet rar


Cumulus congestus pannus o amb pannus, a sobre Sant Joan de Palamós. En un nivell superior també s'aprecien núvols alts del gènere cirrocumulus. Observeu la base molt ben definida dels cumulus congestus i un petit núvol complementari que hi penja anomenat pannus.


El passat dissabte, es podia apreciar l'elevada inestabilitat atmosfèrica que ens afectava, gràcies a la gran quantitat de gèneres nuvolosos indicatius de la mateixa. Com podeu comprobar a la imatge que obre aquest article, tot i la presència del Sol durant bona part del matí, ràpidament es podia comprobar com creixien amb força grans núvols de desenvolupament vertical., en aquest cas estariem parlant de cumulus congestus pannus.



Deixants dels avions i cirrus.


A la imatge superior, podem apreciar uns deixants dels avions que es mantenien en el cel sense dissipar-se. Aquests núvols fotografiats mirant cap a l'est, ens denoten un possible canvi de temps amb l'arribada de pluges, ja que els vents presents en les capes altes de l'atmosfera poden indicar l'arribada d'una borrasca, juntament amb l'existència d'uns valors de temperatura i humitat precisos per la formació d'aquests núvols alts.



Cel un xic caòtic, degut a l'existència de nuvolositat en varis nivells, deixants dels avions molt marcats i potents torres nuvoloses., tot això mirant cap a l'oest-sud-oest.



Cumulus congestus pileus praecipitatio. Aquests potents núvols descarregaven amb força cap al Gironès. Al vespre i durant la nit de dissabte a diumenge també deixaren algun ruixat fort a Palamós.


A la imatge superior podem veure uns grans núvols de desenvolupament vertical, concretament estem davant d'uns cumulus congestus pileus praecipitatio. El pileus, és l'element complementari, en forma de petit barret convex situat al cim de la torre de la part dreta., es produeix per la condensació de l'aire humit que es veu obligat a ascendir pel creixement del propi núvol.
En un nivell superior apareixen més cirrocumulus.



Altocumulus floccus, coneguts popularment com a cabretes, les quals denoten un pròxim canvi de temps. En primer pla uns micos, coneguts altrament com a flors de les pitrasses.



Una altre imatge dels cumulus congestus que es veien mirant cap a l'oest-sud-oest la tarda del passat dissabte.



Les típiques cabretes o cel aborregat, amb una bonica escletxa de Sol al fons de la imatge, a sobre el mar, just davant la Llosa.



Les pluges continuen fent aparèixer nombroses espècies de bolets, com aquestes tres Amanita strobiliformis. Cal ressaltar que es tracta d'un bolet força rar al nostre país.