Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 7 d’abril del 2012

Domaine des Aubineaux


Vista general de la casa colonial de la finca dels Aubineaux i els seus jardins.


El Domaine des Aubineaux, és una finca i una casa típica de l'època colonial a l'Illa Maurici. Aquesta explotació agrícola és una parada obligatòria si pretenem explorar la popular ruta turística coneguda com a "Ruta del te". Situada al costat del bosc de Curepipe, aquesta magnífica mansió colonial construïda amb fusta, va ser erigida l'any 1872, sota la dominació britànica.

Amb un bon estat de conservació, la casa requereix d'una cura constant, per això, els diners que paguem per poder visitar el seu interior, amb guia inclòs, serveixen per conservar aquesta joia del patrimoni històric de Maurici, tal com ens recorden a la recepció. L'amabilitat que posseeixen els habitants de l'illa i la seva simpatia, sempre present, es fa palesa al llarg del recorregut.

La casa està decorada amb boniques torres que li donen un aspecte imponent, i conté un ampli passadís central, fet força inusual en aquella època. Durant la renovació de la llar, els seus propietaris no volgueren canviar res, i la casa ha conservat tot el seu mobiliari, construït majoritàriament amb fustes nobles com l'èban, juntament amb pintures antigues i fotografies de finals del segle XIX i principis del XX.



Una estança de la mansió.


També es poden visitar les antigues cavallerisses, convertides en una sala de reunions, botiga i destil·leria, on mostren els secrets de la destil·lació dels olis essencials que donen les plantes de l'explotació. En una caseta a part, també es pot fer una degustació de te.



Els jardins i una típica caseta de fusta. Imatge captada des de les golfes de la mansió.


Pels que ens agraden els jardins i pels amants de la natura, al voltant de la mansió hi ha un gran parc amb moltes flors exòtiques de colors variats i arbres tropicals, com l'arbre de la càmfora o camforer (Cinnamomum camphora), el qual és un arbre perenne de la família Lauraceae i originari del sud-est asiàtic, típic de països com Japó, Malàisia o Xina. També hi han alguns arbres endèmics de l'illa.



Imatge dels jardins dominats per l'arbre de la càmfora i per les flors exòtiques.