Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 18 d’abril del 2012

Ruixats de matinada i tràngol


Imatge captada avui dimecres al vespre on es veu la garbinada que feia i un "kitesurfista".


Per seguir amb la tradició d'aquest mes d'abril, altre vegada hem pogut comprobar com el sistema frontal que ens ha creuat ha passat amb més pena que glòria, així i tot, durant la passada matinada a Palamós hem pogut recollir 5,8 mm, caiguts en forma de petits ruixats o plugims., a més, la imatge que obre aquest article, ens mostra que la garbinada de tarda ha tornat a ser molt destacada, aixecant un bon tràngol i facilitant les maniobres dels practicants dels esports a vela.

Pel que fa a la resta del Baix Empordà, tal com es preveia, els plugims de matinada tampoc han faltat a la seva cita i ens han deixat aquestes quantitats: Palamós-La Fosca 6,6 mm., Calonge-Mas Pallí 6,2 mm, Calonge 6,1 mm., Sant Feliu de Guíxols 5,0 mm., Palafrugell 4,8 mm., Bellcaire d'Empordà 4,3 mm o La Bisbal d'Empordà 3,4 mm.

Altres dades destacades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 13,2 º C, temperatura mínima 8,3º C. Estat del cel ennuvolat de matinada amb plugims i núvols i clarianes la resta del dia. Estat de la mar amb maror arran de costa i forta maror mar endins. Vent de component sud a 15 km/h de mitjana, ratxa màxima 37 km/h. Pressió atmosfèrica màxima 1009 hpa, mínima 999 hpa. Humitat relativa màxima 97 %, mínima 71 %. Dades de meteoclimatic.com.



Imatge de radar de la passada matinada a les 04:42h.


Previsió per aquest dijous

A Palamós tindrem un altre dia amb nuvolositat abundant i alguna clariana a migdia. Al llarg de la tarda poden caure alguns ruixats puntualment amb certa intensitat i amb possibilitats que vagin acompanyats per tempesta. A la resta de la demarcació també podran caure alguns ruixats a qualsevol indret, acompanyats per tempesta i de forma local amb calamarsa, els més importants poden donar-se a l'interior, sobretot a prop del Pirineu. La cota de neu baixarà dels 1500 als 1200 metres a darreres hores.

La temperatura màxima rondarà els 12/14º C a la costa i interior i els 4/10º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -1/5º C al Pirineu, fins a 1/6º C a l'interior i fins a 7/10º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord i oest, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Al matí hi haurà vent fluix del sud o calma. A la tarda preveiem vent fluix de direcció variable, amb algunes ratxes moderades en cas de tempesta. A la nit bufarà vent fluix de component variable o calma., al nord del cap de Creus bufarà mestral a 20/24 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i marejol o maror arran de costa durant tot el dia, amb mar de fons del sud-oest., al nord del cap de Creus s'espera forta maror a la nit.



Mapa de precipitació prevista pel dijous a les 18:00h.


Més imatges de la garbinada d'aquest vespre a la Badia de Palamós on es veu el tràngul a mar, amb stratocumulus, altocumulus i cirrus: