Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 23 d’abril del 2012

Un altre dia ventós i previsió



Mapa de pressió en superfície on es veu una profunda borrasca de 988 hpa al canal de la Mànega i una inflexió en les isòbares a sobre nostre degut al pas d'un front.



La Diada de Sant Jordi ha tornat a estar marcada pel fort vent de garbí o llebeig, degut a l'acostament d'un altre sistema frontal poc actiu, provinent d'una profunda borrasca instal·lada al canal de la Mànega. Si el passat dissabte el vent del sud-oest bufà fort, avui dilluns encara s'ha deixat sentir amb més força, arribant fins a una ratxa màxima de 61 km/h i una velocitat mitjana de 20/30 km/h. No cal dir que amb aquesta ventada, l'estat de la mar s'ha vist molt alterat amb maror arran de costa i forta maror mar endins amb nombrosos blancalls.

Altres dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 14,8º C, mínima 9,7º C. Estat del cel amb nuvolositat variable, sobretot stratocumulus i altocumulus. Pressió atmosfèrica màxima 1016 hpa, mínima 1006 hpa. Humitat relativa màxima 92 %, mínima 67 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós preveiem un altre dia amb núvols i clarianes. Durant la matinada pot caure algun petit ruixat, a més, al llarg de la tarda es pot reproduir alguna feble precipitació. A la resta de la demarcació també poden caure alguns ruixats dispersos de matinada i durant la tarda, sobretot a la meitat oest i a prop del Pirineu i Alberes. Cota de neu 1200/1300 metres.

La temperatura màxima pot pujar fins a 16/19º C a l'interior, fins a 14/16º C a la costa i fins a 7/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -2/5º C al Pirineu, fins a 4/7º C a l'interior i fins a 8/10º C a l'interior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord o restarà en calma, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts., al nord del cap de Creus bufarà mestral a 24 nusos. Al matí hi haurà vent de garbí a 4/8 nusos. A la tarda preveiem vent fluix de component sud i est o calma. A la nit bufarà vent del sud-oest a 4/8 nusos, encara que anirà augmentant de força amb el pas de les hores.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem una situació similar. A la tarda esperem mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, mar de fons del sud-oest. A la nit hi haurà una situació semblant, encara que amb el pas de les hores anirà empitjorant.