Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 30 d’abril del 2012

Les pluges tornen a passar de llarg


Mapa de pressió en superfície previst per aquest dimarts.


Com ens té acostumats, altre vegada la situació meteorològica de les darreres hores ens ha deixat de banda, almenys pel que fa a les tan necessàries precipitacions. Aquesta nova oportunitat perduda, propiciarà que aquest abril sigui el cinquè mes amb una manca patent de precipitacions a Palamós, les quals, malgrat els paisatges verds que ens envolten, no cauen de manera generosa des del passat mes de novembre.

Les comarques que s'han vist més beneficiades pels ruixats de la passada matinada i aquesta tarda, han estat el Ripollès, la Cerdanya, la Selva i en menor mesura la Garrotxa.
Dades de precipitació més destacades: Santa Magdalena de Serinyà 33,5 mm, Planoles 24,8 mm, Tregurà-Vilallonga de Ter 23,2 mm, Guils de Cerdanya 22,1 mm, Queixans 20,6 mm, Ribes de Freser 20,2 mm, Espinelves 19,4 mm, Sant Hilari Sacalm 13,0 mm, Arbúcies 10,0 mm, Beuda 9,4 mm, Sant Joan les Fonts 9,7 mm o Olot 7,6 mm.
Al Baix Empordà, malauradament, les precipitacions han sigut purament testimonials, amb 1,8 mm a La Bisbal, 0,8 mm a Verges o 0,4 mm a Calonge-Mas Pallí.

Altres dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 15,3º C, mínima 14,2º C. Estat del cel amb predomini del sol i algun interval nuvolós de tipus baix i alt. Pluja inapreciable. Vent de garbí a 20 km/h de mitjana, ratxa màxima 45 km/h. Estat de la mar amb maror arran de costa i forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1013 hpa, mínima 1010 hpa. Humitat relativa màxima 94 %, mínima 71 %. Dades de meteoclimatic.com


Previsió pel dimarts 1 de maig

Aquest dimarts festiu, a Palamós hem d'esperar un dia assolellat amb algun núvol baix decoratiu o boira marina. A la resta de la demarcació el dia també serà molt tranquil, exceptuant la zona pirinenca on hi pot crèixer alguna nuvolada de tarda que deixi algun ruixat.

La temperatura màxima pot pujar fins a 18/21º C a l'interior, fins a 15/18º C a la costa i fins a 10/16º C al Pirineu. La temperatura mínima pot ser més baixa que el dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component est o restarà en calma, durant la nit/matinada dilluns a dimarts. Al matí hi haurà vent fluix de xaloc. A la tarda preveiem vent de garbí a 6/10 nusos. A la nit bufarà vent del sud-oest a 4/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i marejol arran de costa, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Durant resta de la jornada es mantindrà la mar de fons, amb marejol arran de costa i maror mar endins.