Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 15 d’abril del 2012

Quatre gotes i temporal de tramuntana


Mapa de vent en superfície previst pel dilluns a les sis del matí.


Les quatre gotes caigudes al llarg de la tarda del passat dissabte i aquest vespre, han obert el pas a una entrada forta del vent de tramuntana, el qual assecarà la poca humitat que podia presentar el terreny i a més, mantindrà el perill d'incendi alt en nombrosos punts del país.

En aquest sentit, el mapa del perill d'incendis es mantenia alt a l'Alt Empordà i moderat a la nostre comarca. Altres efectes de la forta tramuntanada que ens afecta, són els nombrosos avisos que s'ha donat des de Protecció Civil, pel que fa a ratxes de vent que poden superar els 126 km/h a l'Empordà, amb onades superiors als 2,5 metres d'alçada a mar.

Per tant, des de la DGPC es demana allunyar-se de les zones properes a esculleres, espigons i passejos marítims on pugui haver-hi perill que un cop de mar arrossegui persones o béns, així com extremar la precaució en activitats professionals o recreatives realitzades al mar. Tingueu també precaució amb els objectes que puguin ser desplaçats pel vent.

Pel que fa a les dades d'avui diumenge a Palamós., temperatura màxima 16,2º C, mínima 9,8º C. Estat del cel amb nuvolositat variable, algun plugim al vespre. Pluja 0,2 mm (dissabte caigueren 3,8 mm). Vent fluix de garbí a la tarda i entrada del vent del nord al vespre, a 20/30 km/h de mitjana, ratxa màxima 68 km/h. Estat de la mar amb maror arran de costa, mar de fons del sud i forta maror mar endins, amb maregassa al cap de Begur (ones de 2,93 m a les 19:00h) ones de vent del nord. Pressió atmosfèrica màxima 1007 hpa, mínima 1000 hpa. Humitat relativa màxima 72 %, mínima 36 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

A Palamós cal esperar un dia amb predomini del sol a migdia, així i tot, de bon matí i al llarg de la tarda es mantindran alguns intervals de núvols baixos i mitgencs. A la resta de la demarcació el dia també estarà dominat pels núvols i les clarianes, a més, poden caure algunes nevades febles i intermitents durant tot el dia per damunt dels 500 metres a la zona pirinenca, acompanyades del fenomen del torb.

La temperatura màxima pot pujar fins a 15/17º C a l'interior, fins a 14/17º C a la costa i fins a 2/11º C al Pirineu, amb més fred als cims que a les valls. La mínima pot baixar fins a -6/0º C al Pirineu, fins a 1/6º C a l'interior i fins a 6/9º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 24/28 nusos, durant la nit/matinada de diumenge a dilluns., mar endins i al nord del cap de Begur bufarà a 40/44 nusos, amb ratxes superiors. Al matí hi haurà vent del nord a 20/24 nusos., mar endins pot bufar a 40 nusos. A la tarda preveiem una situació similar igual com a la nit. Al cap de Creus es poden assolir algunes ratxes superiors als 125 km/h durant tot el dia.

L'estat de la mar es mantindrà amb maregassa o mar brava mar endins i maror o forta maror arran de costa, durant tota la jornada.



Mapa d'alçada significant de l'onatge previst per les sis del matí de dilluns. Es veuen zones de mar brava lluny de la costa.