Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 20 d’abril del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de vent i temperatura en superfície previst per dissabte a les 15:00h. Es preveu garbinada.


Aquest dissabte a Palamós hem de preveure un altre dia amb núvols i clarianes, degut a l'arribada de franges nuvoloses en tots nivells procedents de l'interior del Principat. No és descartable que s'escapi alguna roina al llarg de la tarda/vespre. A la resta de la demarcació també cal esperar un dia variable amb grans clarianes al matí i un cel que s'anirà tapant a la tarda. Per seguir amb la tradició, tornaran a descarregar alguns ruixats de tarda a l'interior de la demarcació i en especial a la meitat nord, on en alguns casos poden anar acompanyats per tempesta. Cota de neu 1600/1700 metres.

La temperatura pot pujar fins a 16/20º C a l'interior, fins a 14/16º a la costa i fins a 9/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -2/5º C al Pirineu, fins a 3/6º C a l'interior i fins a 8/10º C a la costa.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component est, durant la nit/matinada de divendres a dissabte. Al matí hi haurà vent de garbí a 8/12 nusos. A la tarda preveiem vent de garbí a 12/16 nusos. A la nit bufarà vent del nord a 4/8 nusos., al cap de Creus hi haurà tramuntana a 16/20 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant la nit/matinada de divendres a disssabte. Al matí tindrem una situació similar. A la tarda esperem maror generalitzada. A la nit hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons.


Aquest diumenge a Palamós caldrà esperar un dia amb nuvolositat variable en tots nivells que en alguns moments pot tapar el cel. No és descartable que ens tornin a visitar les quatre gotes de rigor a partir del vespre. A la resta de la demarcació gironina el dia també serà força variable, amb algunes clarianes, però hi hauran moments del dia amb el cel tapat. Poden descarregar alguns ruixats de tarda i algunes tempestes, especialment a l'interior i a prop del Pirineu.

La temperatura màxima pot ser una mica més baixa que el dia anterior i la mínima serà força igual.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, durant la matinada de diumenge., mar endins pot bufar a 16/20 nusos. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable o calma. A la tarda preveiem vent fluix de garbí o xaloc. A la nit hi haurà vent en calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa, durant la matinada de diumenge. Al matí tindrem marejol mar endins i mar plana o arrissada arran de costa. A la tarda esperem una situació molt semblant. A la nit hi haurà mar plana arran de costa i mar arrissada mar endins.