Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 5 d’abril del 2012

Trou aux Cerfs


Imatge del Trou aux Cerfs.


El Trou aux Cerfs (forat dels cèrvols, en català) és un punt de visita obligada de l'Illa Maurici, segons les guies turístiques. Aquest gran forat que s'obre a l'interior de l'illa, és un volcà inactiu amb un con ben definit i un cràter espectacular cobert per una exhuberant vegetació formada per pins i altres espècies. En époques de pluges intenses, apareix un petit estany a l'interior del cràter, en aquesta ocasió, però, es veia completament sec.

Amb una altura de 605 msnm, és un exemple del passat volcànic de l'illa formada entre set i deu milions d'any enrera. Segons els experts, el volcà està en estat latent, però pot activar-se en qualsevol moment en els propers mil anys.

El cràter, conegut altrament com a Volcà Murr, té uns 300 metres de diàmetre i 80 metres de profunditat. Tot i que podem accedir al seu interior, es considera un trajecte perillós degut al fort desnivell que s'ha de superar a través d'un terraplè, es recomana seguir el recorregut circular que ressegueix el cràter.



Vistes des del Trou aux Cerfs. Al fons es veuen les muntanyes punxegudes conegudes com "Trois Mamelles" (Tres Pits) i al fons a la dreta apareix la muntanya de "Saint-Pierre".


El Trou aux Cerfs, degut a la seva posició, té una bonica vista panoràmica de les àrees circumdants, incloent la ciutat on pertany, anomenada Curepipe, la muntanya de Rampart (600 msnm), també anomenada com "Trois mamelles" (els tres pits) a l'oest i la muntanya de Saint-Pierre (400 msnm), al nord-oest., fins i tot, en dies clars, es pot veure la silueta de l'Illa de Reunió, situada a uns 250 km de l'Illa Maurici.



Imatge aèria del volcà.