Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 22 de maig del 2012

Dos dies amb plugims, vent fluix i temperatures fresques


La gotes de pluja a sobre les herbes verdes. Imatge típica d'aquest dies.


Les dues darreres jornades han estat marcades per l'abundant nuvolositat i per la caiguda d'algunes pluges febles però persistents, especialment al llarg de la tarda del dilluns, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts i també durant aquest vespre, propiciant un ambient fresc al llarg de tota la jornada.
Aquesta inestabilitat està propiciada per la presència d'humitat suficient en varis nivells troposfèrics i a una marcada línia de convergència que eleva les masses d'aire, degut al rebuf existent. Cal destacar que a l'interior de la demarcació i en alçada, bufa vent del nord o nord-oest i des del mar ens entren vents supeficials del sud o sud-est.



Imatge captada aquesta tarda a Calonge on es veu el cel cobert que hem tingut avui.


Amb aquesta situació de pluges caigudes durant els darrers tres dies, a Palamós hem recollit 48,4mm i en aquest mes de maig ja portem 57,0mm., per tant, podem dir que finalment s'ha trencat la inèrcia de manca de pluges abundants que s'ha donat en els darrers cinc mesos.



Imatge de radar d'avui a les 20:12h.


Dades d'avui dimarts a Palamós fins les 21:30h (entre parèntesis veiem les dades del passat dilluns). Temperatura màxima 16,9ºC (16,1ºC), mínima 12,4ºC (11,4ºC). Cel cobert amb plugims al vespre. Pluja 2,4mm (7,2mm). Vent fluix de direcció variable o calma (ídem), ratxa màxima 18km/h (ídem). Estat de la mar amb mar arrissada o marejol arran de costa i amb maror o forta maror mar endins. Pressió atmosfèrica màxima 1017hPa (1010hPa), mínima 1009hPa (1004hPa). Humitat relativa màxima 94% (95%), mínima 69% (76%). Dades de meteoclimatic.com



Imatge de radar d'ahir a les 19:12h.



Cel cobert amb pluja feble i camps verds de civada ahir dilluns a les Gavarres.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós esperem un dia dominat pel Sol tot i la presència d'algun interval de núvols baixos, més importants de bon matí. No esperem precipitacions, si de cas encara pot caure algun plugim en les immediates hores. A la resta de la demarcació el dia també serà bàsicament assolellat, amb alguns núvols d'evolució cap al Montseny i al Pirineu.

La temperatura màxima pujarà fins a 18/20ºC a la costa, fins a 22/25ºC a l'interior i fins a 15/20ºC al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 0/6ºC al Pirineu, fins a 7/11ºC a l'interior i fins a 12/14ºC a la costa.

El vent en el nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres, amb estones de calma., al cap de Creus esperem mestral a 25/30 nusos. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable, amb mestral a 16/20 nusos al nord del cap de Begur. A la tarda s'espera vent fluix de garbí. A la nit hi haurà vent fluix del nord o calma, però al nord del cap de Begur encara pot bufar vent de mestral a 12/16 nusos.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i amb forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí tindrem una situació similar. A la tarda i a la nit esperem mar arrissada arran de costa i maror mar endins.


Imatges que ens han deixat les gotes de pluja a sobre les roses