Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 7 de maig del 2012

El garbí torna amb força


Mapa de vent en superfície previst per dimarts a migdia.


Després de les quatre gotes d'ahir al vespre, avui dilluns a Palamós hem tingut un dia assolellat, malgrat la presència d'alguns intervals nuvolosos en tots nivells, formats majoritàriament, per cirrus, altocumulus lenticularis, stratocumulus i stratus., fin i tot, s'ha vist algun banc de boira marina molt trencat fregant la línia de la costa, gràcies al vent fluix de component sud i est que ha bufat fins a migdia, el qual ha acostat la boira d'advecció cap en terra.

Aquests bancs de boira alta o núvols baixos, s'han esfumat amb l'entrada del vent de garbí que ha bufat a la tarda, amb una velocitat mitjana de 10/15 km/h i assolint una ratxa màxima de 29 km/h. L'estat de la mar, com a conseqüència, s'ha remenat una mica amb marejol generalitzat.

Aquest vent del sud-oest que ha aparegut durant la tarda, pot intensificar-se i fer-se persistent a partir d'aquest dimarts a migdia, arribant fins a 20 nusos de velocitat mitjana, amb ratxes superiors i generant maror arran de costa i forta maror mar endins. A la tarda continuarà el vent de garbí a 16/20 nusos i a la nit amainarà fins a desaparèixer.

Altres dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 18,2º C, mínima 9,8º C. Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1017 hpa. Humitat relativa màxima 93 %, mínima 76 %. Dades de meteoclimatic.com

Previsió

A part de la garbinada, a Palamós aquest dimarts hem d'esperar un dia amb predomini del Sol, malgrat la presència d'intervals nuvolosos en varis nivells. Degut al vent fresc i humit que entra de ple a la badia, l'ambient pot ser bastant frescot arran de mar.
La nuvolositat pot crèixer amb una mica més de força al Pirineu i deixar algun petit ruixat de tarda en punts localitzats.


Imatge primaveral d'aquesta tarda amb camps verds i Les Gavarres com a teló de fons. Al cel s'aprecien alguns núvols baixos i mitgencs.



Núvols alts i mitgencs d'aquesta tarda a sobre Les Gavarres.