La goleta Far Barcelona del Consorci El Far, atracada al moll Vell i el quetx Ciutat Badalona, del Marina Badalona, entrant per atracar en un dia assolellat i amb poc vent.
Us poso algunes instàntànies captades ahir diumenge, on podem apreciar alguns dels vaixells que ens visitaren aquest cap cap de setmana amb motiu del festival mariner de la Costa Brava, "Palamós, Terra de Mar", el qual tingué una gran afluència de públic, tal com mostraren les llargues cues que es formaren per poder visitar les embarcacions, especialment el dissabte a la tarda.
Aquest any el festival estava dedicat al món submarí i comptava amb la presència controvertida del submarí Tramontana S-74 de l'Armada Espanyola, el qual, fou batejat amb el nom del vent més conegut de l'Empordà. Cal destacar que la visita d'aquest submarí es produeix 28 anys després de la darrera vegada que un vaixell submergible de guerra atraca al port de Palamós i en qualsevol altre port gironí. En aquella ocasió comptarem, a l'any 1984, amb la presència del també submarí de l'Armada Espanyola Narciso Monturiol S-35.
El Tramontana, amb base al port de Cartagena, forma part de la flota de quatre submarins que actualment té l'Armada Espanyola. Amb una eslora de quasi 70 metres i una cota de profunditat d'uns 300 metres, el vaixell compta amb una dotació d'unes seixanta persones.
El submarí Tramontana S-74 de l’Armada Espanyola atracat al moll de Ponent.
Vaixell "Bon Pigall" de la fundació privada Argomaris
Proa de la goleta "Far Barcelona".
El submarí Tramontana S-74 amb llargues cues de gent per pujar-hi. Al cel veiem alguns cirrus producte de les encluses de les tempestes que descarregaren al Ripollès.
Quetx Ciutat Badalona del Marina Badalona.
Pailebot Santa Eulàlia del Museu Marítim de Barcelona.
El submarí Tramontana S-74 al moll de Ponent.