Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 26 de maig del 2012

Previsió pel cap de setmana


Mapa de vent i temperatura en superfície previst per avui al migdia.


Avui dissabte a Palamós hem d'esperar un dia amb intervals nuvolosos en varis nivells i grans clarianes. Aquesta nuvolositat serà més destacada a la tarda, on deixarà el cel enterenyinat. A la resta de la demarcació gironina també poden aparèixer núvols en varis nivells i en qualsevol moment del dia., independentment, al llarg de la tarda els núvols d'evolució seran força més destacats a l'interior, sobretot a prop del Pirineu, Serralada Transversal o al Montseny, indrets on pot descarregar algun ruixat acompanyat amb tempesta. Cal destacar que al Ripollès hi pot haver alguna tempesa forta i acompanyada amb calamarsa.

La temperatura màxima rondarà els 26/30ºC a l'interior, els 20/23ºC a la costa i els 19/25ºC al Pirineu.

El vent en el nostre sector costaner bufarà amb component sud a 8/12nusos durant les properes hores. A la tarda s'espera vent de garbí a 4/8 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de direcció variable o calma.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner es mantindrà amb marejol arran de cosa i amb maror mar endins durant les properes hores. A la tarda esperem mar arrissada o marejol arran de costa i marejol mar endins.


Aquest diumenge a Palamós preveiem un dia dominat pel Sol, malgrat la presència d'intervals nuvolosos en qualsevol nivell, més destacats a la tarda. A la resta de la demarcació el dia començarà força asserenat, així i tot, amb el pas de les hores creixeran grans nuvolades en punts de l'interior, especialment a prop del Montseny, Serralada Transversal i Pirineu, indrets on podran descarregar alguns ruixats acompanyats amb tempesta. No es descarta que aquests ruixats tempestuosos puguin afectar altres punts de l'interior de manera més feble.

La temperatura màxima rondarà els 19/21ºC a la costa, els 25/27ºC a l'interior i els 15/20ºC al Pirineu. La mínima no experimentarà grans canvis.

El vent en el nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component variable o restarà en calma, durant la matinada de diumenge. Al matí s'espera vent fluix de component est. A la tarda tindrem vent fluix de direcció sud i est o calma. A la nit hi haurà vent en calma.

L'estat de la mar en el nostre sector costaner es mantindrà amb mar arrissada arran de cosa i amb marejol mar endins, durant la matinada de diumenge. Al matí i a la tarda tindrem una situació similar. A la nit hi haurà mar plana.