Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 27 de maig del 2012

Imatges i dades del divendres 25 de maig i d'ahir dissabte


Imatge captada el passat divendres a la tarda on apreciem una capa de Cirrostratus que enterenyina l'acció solar.


El passat divendres es caracteritzà per l'ambient assolellat, especialment durant el matí. Com podeu apreciar a les imatges captades aquell dia a la zona de Romanyà de la Selva, al llarg de la tarda ens arribà un tel de núvols prims formats per Cirrus i Cirrostratus que enterenyinaven el cel, però sense acabar d'ocultar l'astre rei. Cal destacar que aquests núvols alts eren les restes de les encluses d'alguna tempesta que descarregà al Pirineu i Prepirineu.

A Palamós, la temperatura màxima arribà als 23,3ºC i la mínima fou força alta, ja que només baixà fins a 15,6ºC, degut al vent de component oest que tinguerem de matinada. El vent bufà entre fluix i moderat del sud-oest la resta del dia, amb una ratxa màxima de 34km/h. L'estat de la mar es presentà amb marejol generalitzat. La humitat relativa oscil·là entre un màxim del 93% i un mínim del 62%. La pressió atmosfèrica màxima fou de 1017hPa i la mínima es quedà en els 1012hPa.



El Sol sigué el protagonista del passat divendres, juntament amb els núvols alts de tarda.



Cirrostratus del divendres 25 de maig esmorteïnt l'acció solar.



Camp de blat de moro per forratge i cel cobert per Altocumulus. Al fons veiem el mas Bofill, antigament anomenat mas Collell (segle XV).


Ahir dissabte, el dia estigué marcat per abundants núvols mitgencs, els quals feren la guitza als nombrosos visitants que volien pendre el sol. Tota aquesta nuvolositat, formada majoritàriament per Altocumulus i Altostratus, fins i tot deixà caure quatre gotes a primeres hores de la tarda, però no mullaren ni el terra. Al recull d'imatges captades a Sant Joan de Palamós i a Mont-ras veurem aquesta nuvolositat.

A Palamós, la temperatura màxima pujà fins als 19,7ºC i la mínima baixà fins als 16,3ºC. Pluja inapreciable. El vent bufà de garbí a 15km/h de mitjana, amb una ratxa màxima de 35km/h. L'estat de la mar es presentà amb marejol arran de costa i amb maror mar endins. La pressió atmosfèricca màxima arribà fins als 1017hPa i la pressió més baixà sigué de 1013hPa. La humitat relativa màxima pujà fins al 96% i la mínima fou del 84%. Dades de meteoclimatic.com



Camp de blat de moro per forratge amb el mas Xec (segle XIV) al fons i cel cobert per Altocumulus. Sant Joan de Palamós.



Detall del mas Xec (segle XIV) amb la seva bonica torre de defensa.


Els camps de blat com aquest dels plans de la Torre Mirona ja queden grocs, tot esperant la sega del solstici d'estiu.



Camps d'userda amb la Torre Mirona (segle XIV) al fons i Altocumulus. Sant Joan de Palamós.



Els camps de blat de la plana de l'Aubi, a Mont-ras, ja canvien el color verd pels tons groguencs.