Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 7 de maig del 2012

Un altre aparell per saber el vent que fa a Palamós


Imatge de l'anemòmetre i el penell instal·lats al damunt d'un fanal situat a la punta del Moll Nou.


Molts de vosaltres, tot passejant pel Moll Nou, haureu observat l'existència d'un anemòmetre i un penell posats al damunt d'un fanal a prop de la bola lluminosa de la bocana del port.

Tot i que molta gent relaciona aquest artilugi com a propietat de la Capitania Marítima o de Ports de la Generalitat, per tal de saber el vent que bufa de cares a facilitar les maniobres pels atracaments dels vaixells, en realitat l'anemòmetre fou instal·lat per uns aficionats francesos als esports del "widsurf" i del "kitesurf".

Cal destacar que aquests aficionats a la vela del país veí, disposen d'una xarxa que supera els 100 anemòmetres i penells, juntament amb una quarantena de webcams i tot això ho podem veure en directe a la seva pàgina web.
De ben segur, degut a la magnífica situació que té el nostre anemòmetre i penell, en situacions de tramuntanada o garbinada, deu enregistrar les ratxes més fortes de la nostre vila (exceptuant els indrets on es canalitza), ja que el vent no hi troba cap obstacle. Sens dubte, es tracta d'un aparell molt útil i d'obligada consulta pels esports a vela.

Al següent enllaç trobareu les condicions de vent a la badia de Palamós en directe i les dades dels darrers quatre dies:

http://www.winds-up.com/index.php?p=spots&id=122

Aquí trobareu el mapa amb totes les estacions que tenen:

http://www.winds-up.com/index.php?p=accueil



L'emissor de dades de l'anemòmetre i del penell s'alimenta amb una placa solar.



L'anemòmetre i penell.