Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 29 de juliol del 2010

Activitats per difondre el medi ambient




Com ja és habitual durant l'estiu, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós organitza diverses activitats de divulgació i sensibilització ambiental, obertes a tothom. Aquestes propostes giren entorn, per un costat, a la promoció dels valors naturals d'espais com el de Castell-Cap Roig; i per l'altre, al foment del coneixement i debat envers la realitat i actualitat de l'àmbit marí.

Aquest estiu...descobrim l'EIN Castell-Cap Roig

Castell - Cap Roig és un espai d'interès natural que acull una àmplia varietat d'espècies i hàbitats d'interès. Per això, des de l'Ajuntament de Palamós es promouen activitats que ajudin a fomentar el seu coneixement entre els ciutadans i permetin incrementar la conscienciació ciutadana en la preservació i cura d'aquest valuós paratge del litoral gironí.

Precisament el pròxim divendres 30 de juliol, es donarà inici al calendari de propostes del programa “Aquest estiu…descobrim l'Ein Castell-Cap Roig”, mitjançant el qual s'ofereix al públic en general la descoberta dels valors naturals d'aquest reconegut Espai d'Interès Natural (EIN).

Amb aquest interès es programaran, fins a principis de setembre, diverses activitats de divulgació, educació i de sensibilització ambiental. El calendari de propostes s'obrirà aquest pròxim divendres amb una sortida guiada amb caiac que recorrerà el litoral d'aquest espai. Aquesta activitat es repetirà els dies 19 d'agost i 3 de setembre.

El programa d'activitats seguirà el divendres 6 d'agost amb un taller de demostració de la pela del suro i, el dia següent 7 d'agost, amb la possibilitat de fer esnòrquel i descobrir els fons marins d'aquest espai natural (una activitat que es repetirà el dia 21 d'agost). Les propostes seguiran el 14 d'agost amb l'organització d'un itinerari guiat, que permetrà recòrrer a peu els entorns naturals de la platja de Castell, la vegetació, el bosc i els penya-segats litorals d'aquest àmbit (una activitat que es repetirà el dia 29 d'agost). El dia següent, 15 d'agost, tindrà lloc un taller d'astronomia.

“Aquest estiu...parlem del mar"

L'activitat divulgativa en referència als temes mediambientals seguirà amb una nova edició del cicle “Aquest estiu…parlem del mar”, que té com a objectiu apropar al públic en general diversos aspectes de la realitat i actualitat de l'àmbit marí.

Precisament el dia 6 d'agost s'iniciarà l'activitat amb la presentació del DVD “L'altra cara de la Costa Brava”, editat pel col•lectiu ecologista Salvem el Crit- Aritjol. A la projecció del DVD li seguirà una taula rodona, que amb el títol de “Litoral, ús o abús”, comptarà amb la participació de representants d'àmbits mediambientals, turístics o nàutics de la Costa Brava.

Aquesta activitat tindrà lloc a partir de les 20 h a la sala polivalent de l'espai del Barri (c/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12).

La segona de les propostes del cicle “Aquest estiu…parlem del mar”, tindrà lloc el dia 12 d'agost a les 21.30 h, al passeig del Mar. En aquesta ocasió es realitzarà la projecció del documental “The end of the line”, basat en l'obra de Charles Clover, que ha estat coproduït per la Fundació MarViva i que parla dels efectes de la sobrepesca.

Activitats totalment gratuïtes, places limitades.

Cal destacar que totes les activitats incloses en les propostes “Aquest estiu…descobrim l'Ein Castell-Cap Roig” i “Aquest estiu…parlem del mar”, són totalment gratuïtes i estan obertes a la participació de tothom.

En el cas però de l'activitat “Aquest estiu…descobrim l'Ein Castell-Cap Roig”, les places son limitades i, per tant, cal inscriure's prèviament.

Les inscripcions es poden fer a l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Palamós (Espai del Barri - c/ de Mn. Jacint Verdaguer, 12) o bé al telèfon 972 31 31 82.

L'organització d'aquestes activitats mediambientals compten amb el suport i la col•laboració de les entitats Depana, Salvem el Crit-Aritjol i Fundació MarViva; els càmpings palamosins Benelux i King's, i de l'empresa Cayaking Costa Brava.

Font : http://www.palamos.cat/