Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 29 de juliol del 2010

Pluges molt localitzades


Mapa de llamps d'avui.

Tal com era previst, avui hem tingut una jornada força inestable amb el creixement de nuvolades com a nota dominant., malgrat tot, l'extrema irregularitat de les precipitacions, ha fet que aquestes hagin sigut intenses de manera local i en canvi, en poblacions veïnes en prou feines queien quatre gotes. Cal dir que moltes de les precipitacions han anat acompanyades per abundant aparell elèctric, tal com mostra el mapa de llamps.

Les pluges recollides per la xarxa d'estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya, al Baix Empordà, han estat les següents:

Serra de Daró 32,8 mm
La Tallada 25,4 mm
Castell d'Aro 8,8 mm
La Bisbal 6,1 mm.

A Palamós, segons el meu pluviòmetre tant sols han caigut 2,2 mm.


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós, tindrem un dia poc assolellat, amb el pas d'intervals de núvols baixos, sobretot a primeres hores i durant la tarda. Ja no s'espera que plogui.
La temperatura màxima arribarà fins als 27/29 cº a la costa i fins als 30/32 cº a l'interior. La temperatura mínima estarà per sobre dels 20 cº a prop de la costa . En punts de l'interior pot baixar fins als 16/18 cº .

El vent a la nostra zona costanera pot superar els 20 nusos de tramuntana al llarg de la nit de dijous a divendres. Divendres al matí tindrem l'entrada de garbí molt fluix. A partir de migdia el garbí es pot reforçar i arribar a 8/10 nusos. Al vespre afluixarà i entrarà terral nocturn.

L'estat de la mar durant les properes hores es mantindrà amb marejol a prop de la costa i maror mar endins. Al nord del Cap de Begur hi pot haver forta maror. Durant el matí del divendres hi haurà marejol a prop de la costa i maror mar endins, amb mar de fons del nord. A la tarda quedarà marejol i al vespre quedaria mar arrissada.

Dades actuals:

24,4 cº
75 % hr
1012 hpa.
mínima 22,4 cº
màxima 27,3 cº
pluja 2,2 mm
vent en calma
cel mig ennuvolat
mar arrissada