Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 16 de juliol del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa d'onatge previst pel diumenge a les 00:00h.


Aquest dissabte a Palamós, tornarem a tenir una jornada molt tranquil.la, amb el sol com a protagonista. Tant sols es preveu que apareguin alguns núvols baixos passatgers durant el matí i algun núvol alt durant la tarda. Es preveu que cap a la zona pirinenca hi pugui caire algun ruixat localitzat o petita tronada. A la majoria de comarques gironines, la presència de vents de component nord farà que no tinguem tanta humitat ambiental ni tanta xafogor.
La temperatura màxima, podrà experimentar una petita devallada i ser un parell de graus més baixa que avui. La temperatura mínima, també podrà baixar més que les darreres jornades i fins i tot pot baixar dels 20 cº en punts de la costa, amb la qual cosa es podrà dormir millor.

El vent a la nostra zona serà de component nord al llarg de tot el dia. Durant les primeres hores i durant la matinada de divendres a dissabte entrarà la tramuntana a uns 12/15 nusos, superior al nord del Cap de Begur. Durant les hores centrals del dia pot bufar gregal o provences a uns 8/10 nusos. A últimes hores del dia i durant la nit de dissabte a diumenge, la tramuntana es pot reforçar i arribar a bufar a uns 15/20 nusos a prop de Palamós i fins i tot podrà arribar a bufar a uns 25 nusos al nord del Cap de Begur.


L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins, durant tota la jornada. Atenció, ja que durant la nit de dissabte a diumenge pot haver-hi maror a prop de la costa palamosina i forta maror ( ones de 1,8 m.) al nord del cap de Begur i mar endins.



Aquest diumenge a Palamós, s'espera una jornada dominada per l'ambient assolellat, no s'esperen precipitacions. Tant sols pot aparèixer algun núvol d'evolució diürna cap al Pirineu.
La temperatura màxima pot arribar fins als 26/28 cº a la costa i superar els 30 cº a l'interior. La xafogor i la humitat ambiental podrà tornar a aparèixer degut a un gir dels vents a component sud i est.
La temperatura mínima pot baixar fins als 19/21 cº a la costa i fins als 16/18 cº a l'interior.

El vent serà de tramuntana durant les primeres hores del dia a uns 10/15 nusos, amig matí amainarà i serà fluix i de direcció variable., a primeres hores de la tarda entrarà el garbí a uns 10/12 nusos, fins al vespre, moment en que amainaria molt.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol a prop de la costa i maror mar endins, durant el matí, amb mar de fons de nord. A les hores centrals del dia tindrem mar arrissada a prop de la costa. A partir de la tarda, hi podrà haver marejol de direcció sudoest, amb una mica de mar creuada al nord del Cap de Planes.