Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 3 de juliol del 2010

Previsió pel cap de setmana


Temperatures a uns 1500m. d'alçada previstes pel diumenge.

Aquest cap de setmana a Palamós, tornarà a venir marcat per la calor i la xafogor, degut a la presència d'una bombolla d'aire càlid amb temperatures properes als 25 cº a uns 1500 m. d'alçada, procedent del nord d'Àfrica.

Avui dissabte, continuarem tenint la presència del sol, però també abundants núvols baixos que en alguns moments es presentaràn en forma de boira marítima, en especial durant el matí.
La xafogor serà molt acusada degut a les elevades temperatures i a l'elevat grau d'humitat.
A la zona pirinenca, es preveu que puguin aparèixer alguns ruixats de tarda i algunes tempestes localitzades de moderada intensitat.

El vent serà de xaloc o garbí a uns 4 nusos a les hores centrals del dia, amainant de cares a la tarda. Al nord del Cap de Begur el xaloc o garbí bufaria a uns 8 nusos. A mar trobarem mar arrissada tot el dia o calmes en algún moment.
La temperatura màxima arribarà als 30/32 cº a l'interior i als 26/27 cº a la costa, amb molta xafogor.


Per demà diumenge, tindrem un dia marcat per l'ambient assolellat, però acompanyat per algún núvol alt durant la tarda.
A l'interior de la provincia a partir del migdia apareixeran alguns núvols d'evolució diürna que acabaran en alguns ruixats i tempestes localment intensos cap al Pirineu, aquests ruixats de forma més desgastada, podran arribar a d'altres punts de l'interior.

El vent al sector de Palamós serà de component nord de matinada a d'uns 8 nusos., durant el matí serà fluix i de component est, durant la tarda entrarà el garbí a uns 8 nusos.
Atenció a la nit de diumenge a dilluns ja que entrarà la tramuntana a uns 10/12 nusos a prop de Palamós i ins i tot superarà els 15 nusos al nord del Cap de Begur.
Al mar tindrem mar arrissada tot el dia, entrant una mica de marejol durant la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al nord del Cap de Begur podrà haver-hi maror, amb ones direcció nord.

La temperatura mínima baixarà a tant sols 21/22 cº a la costa. La màxima pujarà fins als 28/30 cº a la costa i fins als 32/34 cº a l'interior.