Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 8 de juliol del 2010

Dades d'avui i previsió


Pols en suspensió prevista per avui al migdia.

Les darreres jornades, s'ha pogut comprobar que no hi havia gaire bona visibilitat i com també el color blau del cel es veia molt apagat, o fins i tot, amb un color groguenc o marronós,es tracta de la calitja., aquesta calitja és deguda a la presència d'una gran quantitat de partícules en suspensió a la troposfera, sobretot es tracta de la pols en suspensió que acompanya la bombolla d'aire càlid saharià que ens està afectant. En aquests tipus de situacions, si arribés a ploure, tindriem una bona pluja de fang.

Tot i aquesta bombolla d'aire càlid, a Palamós la temperatura màxima "només" ha arribat als 28 cº, degut a l'efecte refrescant de la marinada, la qual ha bufat amb una ràfega màxima de 26 km/h., aixecant marejol.


Per aquest divendres a Palamós, hem d'esperar una jornada assolellada, amb la presència d'alguns núvols alts i també algun núvol baix passatger. Al Pirineu, la nuvolusitat d'evolució diürna, podrà desembocar en algun ruixat o tempesta local.
La temperatura màxima es mantindrà en valors semblants als de la jornada anterior, arribant als 28/30 cº a la costa i als 34/36 c º a l'interior.

El vent bufarà de garbí a uns 6/8 nusos durant el matí de divendres, superior al nord del Cap de Begur. A partir de la tarda, el garbí bufaria a uns 10/12 nusos, amainant al vespre.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada al matí, augmentant a marejol durant la tarda.


Dades actuals:
24,1 cº
92 % hr.
1018 hpa.
mínima 22,3 cº
màxima 28,0 cº
cel enterenyinat
garbí 10 km/h
ràfega màxima 26 km/h
mar arrissada