Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 12 de juliol del 2010

Fotos i dades d'avui


Imatge de l'estat de la mar aquest migdia.


Aquesta tarda el vent de garbí ha bufat moderat, arribant a una ràfega de 37 km/h. La garbinada ha alterat bastant l'estat de la mar, aixecant marejol generalitzat a la línia costanera i fins i tot amb maror mar endins. Segons la boia de Palamós, a les 15:00 hi havien ones properes al metre d'alçada. Aquest vent de garbí ha arribat força reescalfat cap a l'interior de la comarca com ho demostren els 36,9 cº de màxima a La Bisbal. A Palamós s'ha arribat fins al 27,7 cº de màxima, amb molta xafogor (dades extretes de meteoclimatic.com).
L'estat del cel s'ha mantingut bàsicament assolellat però amb el pas d'alguns núvols alts.



Cirrus pel damunt dels camps segats a les Gavarres, aquesta tarda.


D'altre banda, aquest dimarts tindrem una altre jornada típica del mes de juliol, amb l'astre rei, la calor i la xafogor com a protagonistes. Tant sols, es preveu que puguin crèixer alguns núvols d'evolució diürna a l'interior de la demarcació.

Les temperatures continuaran per la banda alta del termòmetre, amb màximes que pujaran fins als 34/36 cº a l'interior. A la costa l'efecte de la marinada farà que les màximes es quedin entre els 28/30 cº, amb notable sensació de xafogor. La temperatura mínima només baixarà fins als 22/24 cº a la costa i fins als 18/21 cº a l'interior.

El vent al sector de Palamós bufarà de component sud a uns 8 nusos durant el matí, a partir de migdia el vent de garbí podrà reforçar-se i arribar a ràfegues de 15 nusos a la tarda.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada a primeres hores, augmentant a marejol a partir del migdia. Al nord del Cap de Begur i mar endins hi podria haver una mica de maror durant la tarda.

Dades actuals:

23,9 cº
88 % hr.
1012 hpa.
mínima 23,2 cº
màxima 27,7 cº
cel enterenyinat
garbí 9 km/h
ràfega màxima 37 km/h
marejol