Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 11 de juliol del 2010

Un altre abocament d'aigües residuals al mar


Taques olioses a sobre el mar aquest dimecres passat.

Aquesta setmana, la Cristina i en Jaume (seguidors del meu blog) m'han informat que el passat dimecres es podia observar una immensa taca d'orígen orgànic, amb aparença greixosa i amb molts grumolls, que afectava com a mínim, la zona marítima compresa entre les Illes Formigues i Torre Valentina, tant en superfície com en profunditat.

Una taca tant immensa i tenint en compte els nombrosos precedents al respecte, fa sospitar que es tracta d'un altre abocament d'aigües residuals sense tractar de l'obsoleta depuradora de Palamós, a través de l'emissari submarí de Castell o del sobreixidor de l'escullera del Port Marina.
En tot cas, sobta que a començaments del segle XXI i en plena Comunitat Europea, es continuïn produïnt uns fets tant lamentables com aquests, alhora també és sospitós que les administracions, com l'Ajuntament o la Generalitat a través de l'ACA i les autoritats que vetllen o haurien de vetllar pel medi marí (Agents Rurals i Guàrdia Civil) es mantinguin en silenci cada vegada que apareix el mar contaminat, talment com si no existís el problema. Senyors, sembla que "els arbres no ens deixin veure el bosc". Només parlem de medi ambient, reserves marines i lleis que es queden en paper mullat, quant ens interessa. La realitat de cada dia però, ens mostra un seguit d'agressions al nostre mar que es continuen quedant sense resposta. Quant es vulgui protegir el mar de debó potser ja no hi quedarà res més que les roques.



El mar plé de grumolls a prop del Port Marina.



Les Illes Formigues envoltades pel vessament.


Fotografies cedides per Cristina i Jaume.