Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 6 de juliol del 2010

L'altre cara de les inundacions


"Wakeboard" a la Plaça de Sant Marc (Venècia).

En el nostre clima Mediterrani, són molt típiques les situacions de fortes precipitacions en poca estona,a la zona costanera, sobretot després de l'estiu, amb les primeres entrades d'aire fred en alçada. D'aquesta manera podem passar d'estar setmanes o mesos on gairebé no plou, a tenir inundacions sobtades, ajudades a més, per la incapacitat d'una xarxa de recollida d'aigües plujanes molt poc dimensionada, per a poder captar tals quantitats d'aigua.
Aquest fet pot provocar greus inundacions, amb conseqüències en forma de danys materials o fins i tot alguna víctima mortal, en cas de riuada.

Sembla però, que algunes persones poden treure profit de les inundacions, i fer d'aquest tipus d'inconvenient una forma divertida de passar l'estona i fer esport mitjançant el "wakeboard".
El "wakeboard urban" (traduït literalment com a "taula estela urbana"), és una forma d'aprofitar les inundacions dels carrers de les poblacions costaneres.
El "wakeboard" consisteix en desplaçar-se sobre l'aigua al damunt d'una mena de taula de surf arrossegada per una llanxa. Aquest esport rep el nom de l'estela que deixa la taula al moure's sobre l'aigua. La seva invenció és una mena de combinació entre l'esquí, l'esquí nàutic i l'snowboard.

A la següent filmació realitzada a Sicília, observarem com els carrers són el plató perfecte per aquest esport i la llanxa és substituïda pel cotxe...