Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 30 de juliol del 2010

Previsió pel cap de setmana i consells







Mapes actuals del risc d'incendi.


En les darreres jornades s'han produït els primers grans incendis de la temporada, amb la mà de l'home com a causes més probables. Malauradament, tot i trobar-nos en el segle XXI, hi ha gent que encara no té el mínim respecte pel medi que l'envolta. Tots podem posar el nostre grà de sorra per ajudar a evitar els incendis forestals i per ajudar a les autoritats, cada un de nosaltres som ulls que vigilen el nostre entorn., en cas de veure foc, fum o algú amb actitut sospitosa al bosc, cal trucar ràpidament al 112 per evitar mals majors. Com sempre recordar que :

No encendre cap mena de foc (llenya, fogonet de gas, carbonet, graelles elèctriques,...) ni cremar-hi deixalles, a menys de 500 m del bosc.

No llençar mai les cigarretes enceses ni llumins sense apagar. Ni caminant, ni per la finestreta del cotxe.

No encendre focs artificials ni llançar coets en zones de perill; ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades de bosc.

No cremar la brossa de les parcel·les de les urbanitzacions. En podeu fer compost o abocar-la als contenidors de la recollida selectiva o rebuig.

No deixar mai escombraries ni deixalles en el bosc ja que, a més d'embrutar-lo, poden ser l'origen d'un incendi. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.


Previsió pel cap de setmana


Per dissabte s'ha d'esperar un dia amb predomini del sol, tot i que encara quedaran restes de núvols baixos durant el matí. No s'espera que plogui. La temperatura màxima pot arribar fins als 28/30 cº a la costa i fins als 30/32 cº a l'interior. La temperatura mínima baixarà fins als 20/21 cº a la costa i fins als 17/19 cº a l'interior.


El vent durant les properes hores bufarà fluix de component nord, fins i tot hi haurà estones de calma durant la matinada. Dissabte al matí bufarà garbí a uns 8/10 nusos, situació que es mantindrà a la tarda.


L'estat de la mar es veurà poc alterat, amb mar arrissada arran de costa durant les properes hores i fins demà al matí, amb marejol mar endins. A partir de migdia hi pot haver un xic de marejol igual com a la tarda.


Per diumenge s'ha d'esperar un dia assolellat, amb algun núvol baix passatger i algun núvol alt a la tarda. No es descarta que pugui caure algun ruixat de tarda a la zona pirinenca . La temperatura màxima pujarà fins als 27/29 cº a la costa i fins als 30/32 cº a l'interior. La temperatura mínima només baixarà fins als 21/22 cº a la costa i fins als 17/20 cº a l'interior. Amb sensació de xafogor acusada.

El vent bufarà de component sudoest al llarg de la nit de dissabte a diumenge, a uns 8 nusos. Durant el matí i a la tarda del diumenge, continuarà el garbí o llebeig a uns 10 nusos fins al vespre.

L'estat de la mar es mantindrà amb lleuger marejol durant la nit del dissabte a diumenge, així com la resta de la jornada. Avançada la nit de diumenge a dilluns quedarà mar arrissada o calma.