Rajos crepusculars vistos des de l'Estació Espacial Internacional.
En un anterior article que vaig realitzar sobre el fenomen óptic dels rajos crepusculars, us vaig explicar la seva formació i l'efecte de perspectiva que causava la seva visió com a franges convergents o divergents. Doncs bé, recentment ens ha arribat una imatge captada des de l'espai, concretament des de l'Estació Espacial Internacional, on es pot apreciar aquest fenomen i la seva disposició real en forma paral·lela.
La projecció d'aquests feixos de llum paral·lels i zones amb ombra, són deguts al bloqueig que provoquen uns cumulunimbus de 15.000 km d'alçada a la llum solar. No obstant això, aquests obstacles per si sols no són suficients per crear els raigs. Perquè això succeeixi la llum ha de ser dispersada per la pols en suspensió, pels aerosols o per les gotes d'aigua, proporcionant un contrast visible entre les parts ombrejades i les que estan il·luminades al cel.
Quan s'observa des del terra, els raigs crepusculars semblen irradiar des de la font llumínica, en aquest cas el Sol, a causa dels efectes causats per la distància i la perspectiva.
Aquesta fotografia fou realitzada per un astronauta de l'Estació Espacial Internacional, oferint una perspectiva inusual que permet veure els rajos des de dalt i representa un clar exemple del seu caràcter paral·lel. El sol en aquells moments es ponia per l'oest (a l'esquerra) en el subcontinent indi i els raigs es projectaven a sobre d'una capa de boirina situada per sota dels núvols.