Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 23 de setembre del 2010

Avís per pluges intenses


Mapa de precipitació prevista per aquesta matinada.

Durant les properes hores i fins demà al migdia, caldrà estar atents a la possibilitat que caiguin fortes pluges, amb acumulacions superiors a 20 mm en 30 minuts, segons ens adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya. Tot i que la pluja més forta caurà a sobre el mar, alguna tempesta o fort ruixat pot arribar a la costa i acumular quantitats importants de precipitació, no obstant, cauran de forma molt localitzada i a uns llocs poden deixar molta quantitat i al costat molt menys. Com a fet més destacat, cal remarcar que hi poden haver tempestes amb alguns fenòmens violents, com per exemple ratxes de vent molt fortes, calamarsades i abundant aparell elèctric, sobretot al damunt del mar i fregant la costa. La precipitació acumulada podrà ser molt abundant localment., així doncs, recordeu pendre les precaucions adients si esteu ho heu de passar per zones inundables, ja que la caiguda sobtada d'aquestes pluges pot crear alguns problemes. Ho anirem seguint.


Previsió per aquest divendres


Aquest divendres vindrà marcat per les pluges que poden caure la propera matinada a tot el nostre sector, algunes podran ser intenses de manera local, amb quantitats molt abundants de precipitació, les pluges més importants afectaran la façana costanera. Ja de manera més feble ens acompanyaran fins a mig matí, a partir de llavors es poden obrir clarianes. Al llarg de la tarda podran tornar a crèixer alguns ruixats a l'interior de la demarcació, desplaçant-se cap a la costa de manera més feble al llarg de la tarda. La temperatura màxima pot devallar una mica a l'interior i mantenir-se igual a la costa. La temperatura mínima baixarà fins als 18/19 cº a la costa i fins als 13/16 cº a l'interior.

El vent a la nostra zona costanera bufarà fluix i de component sud durant la nit/matinada de dijous a divendres., en moments de tempesta el vent pot ser ratxejat i de direcció variable. Al matí entrarà gregal o tramuntana a uns 10 km/h, superior al nord del Cap de Begur. Al llarg de la tarda tindrem tramuntana a 20/30 km/h, més reforçada com més al nord., al Golf de Lleó la tramuntana pot arribar als 60 km/h.

L'estat de la mar durant les properes hores, es mantindrà amb marejol a tot el nostre sector costaner, amb mar de fons del sud. A partir de migdia tindrem entre mar arrissada i marejol arran de costa., a la tarda tindrem marejol arran de costa i maror mar endins. Al Golf de Lleó s'espera que hi hagi forta maror.