Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 10 de setembre del 2010

Previsió pel cap de setmana



Aquest dissabte, Diada Nacional de Catalunya, tindrem una jornada assolellada, no obstant, el cel es pot veure enterenyinat per núvols alts i, fins i tot, pot aparèixer algun núvol baix durant la tarda. No s'espera que plogui. A la resta de demarcació es preveu un panorama similar.

La temperatura màxima pujarà fins als 24/26 cº a la costa i fins als 28/30 cº a l'interior, amb molta sensació de xafogor. La temperatura mínima pot devallar fins als 17/19 cº a la costa i fins als 13/15 cº a l'interior.

El vent a la nostra zona marítima bufarà amb component nord a uns 6/8 nusos fins la matinada de dissabte. Al matí de dissabte anirà entrant el garbí a uns 8/10 nusos. A la tarda es mantindrà el garbí a uns 10/12 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i amb marejol o maror mar endins, durant la nit/matinada de dissabte a diumenge. A primeres hores de dissabte i durant el matí tindrem entre mar arrissada i marejol. A la tarda hi haurà marejol generalitzat.


Mapa de superfície amb fronts previst per aquest dissabte.

Aquest diumenge a Palamós tindrem un dia amb predomini del sol, acompanyat per alguns intervals de núvols mitjos i baixos. No s'espera que plogui. A la resta de demarcació hi poden caure alguns ruixats o nuclis tempestuosos de tarda, sobretot a l'interior i en la seva meitat oest.

Les temperatures no tindran grans canvis.

El vent a la nostre zona marítima bufarà amb component sud-oest a uns 8 nusos, al llarg de la matinada de diumenge. Al matí de diumenge tindrem garbí a uns 4/6 nusos i a la tarda es mantindrà el garbí a uns 6 nusos. Atenció, ja que a la nit de diumenge a dilluns pot entrar la tramuntana i bufar amb intensitat.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins durant les primeres hores de diumenge. Al llarg del matí i fins a primeres hores de la tarda hi haurà la mateixa situació. A la tarda/vespre quedarà mar arrissada.