Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 5 de setembre del 2010

Setmana de canvis i garbinada


Mapa de precipitacions previst per la nit de dimarts a dimecres.


Després d'haver tingut uns dies plenament estiuencs, sembla que a partir del dimarts a la tarda el pas d'una borrasca ens pot portar alguns ruixats i una devallada de les temperatures, aquest fet ens portarà al llarg de les jornades següents a un ambient més tardorenc, degut a la renovació que tindrem a les masses d'aire.
Segons el radiosondatge de Barcelona, actualment tenim temperatures d'uns 16 cº a 1500 m d'alçada, a partir de dimecres hi hauran uns 12 cº, és a dir, la temperatura haurà devallat uns 4 cº, situació que també es veurà reflexada en les temperatures màximes i sobretot en les mínimes, aquest fet ens donarà unes nits més fresques al llarg de les jornades següents. Pel que fa a la pluja, cal dir que hi pot haver alguna tempesta localment intensa entre dimarts i dimecres, no obstant, la perturbació es mostrarà més activa al sudest de França, on hi podrien haver algunes inundacions. Atenció també, amb la garbinada que hi pot haver aquest dilluns a la tarda. Ho anirem seguint.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós s'espera un dia calurós, amb predomini de l'ambient assolellat, però amb algun núvol baix a primeres hores i alguns núvols alts durant la tarda. No s'espera que plogui. A l'interior de la demarcació hi pot haver algun ruixat durant la tarda/vespre cap a la zona pirinenca.

La temperatura màxima arribarà fins els 26/29 cº a la costa i fins els 30/33 cº a l'interior, amb molta xafogor. La temperatura mínima pot devallar fins als 20/22 cº a la costa i fins als 17/19 cº a l'interior.

El vent al nostre sector marítim bufarà de component sudoest a uns 6/8 nusos, al llarg de la nit de diumenge a dilluns. Al matí de dilluns tindrem garbí a uns 10/15 nusos., durant la tarda hi haurà garbí a uns 15/20 nusos, amb ratxes superiors. Atenció amb el bany i les activitats nàutiques.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí de dilluns hi haurà entre marejol i maror amb ones d'1 m mar endins., a partir de la tarda tindrem maror arran de costa i forta maror mar endins. Precaució.



Onatge previst per aquest dilluns a la tarda. Observeu com hi haurà maror arran de costa.