Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 12 de setembre del 2010

Torna la tramuntana


Model MASS de vent en superfície previst pel dilluns al matí. Observeu la tramuntanada que entrarà al Golf de Lleó.

El cel rogenc que hi va haver durant la posta de sol d'ahir, era indicatiu de l'augment transitori de la inestabilitat que hi ha hagut aquesta tarda amb la caiguda d'alguns ruixats i alguna tempesta cap a la meitat nord i oest de la demarcació, fins i tot, a Palamós han arribat a caure quatre gotes que tot just han mullat el terra. Tot això, com a avantsala d'una nova entrada de la tramuntana.
Tot i així, sembla que entre dimecres i dijous tindrem un repunt en les temperatures, degut a l'entrada d'una massa d'aire càlida procedent del nord d'Àfrica. Amb aquesta situació podem dir que l'estiu ens tornarà a premiar amb la seva presència, no obstant, sembla que en jornades posteriors coincidint amb el pròxim divendres, la temperatura podrà baixar de nou, juntament amb l'aparició de nuvolusitat abundant i alguns ruixats i tempestes, els quals deixaran pas a unes jornades típiques de finals d'estiu o inicis de tardor.


Previsió per aquest dilluns


Aquest dilluns a Palamós tindrem un dia assolellat, amb l'aparició d'alguns núvols baixos a primeres hores i durant la tarda. Encara es pot escapar algun plugim durant les properes hores. A la resta de demarcació hi poden haver alguns ruixats de tarda (més localitzats que avui), cap al Ripollès, Serralada Transversal i Montseny.

La temperatura màxima pot pujar fins als 24/26 cº a la costa i fins als 28/30 cº a l'interior. La temperatura mínima pot devallar fins als 17/19 cº a la costa i fins als 13/15 cº a l'interior.

El vent a la nostra zona costanera durant la nit/matinada de diumenge a dilluns bufarà de direcció nord a uns 12/15 nusos, amb ratxes superiors., al nord del Cap de Begur hi haurà tramuntana a uns 20/25 nusos, amb ratxes superiors, tingueu precaució amb la navegació. Al matí de dilluns continuarà la tramuntana a uns 8/10 nusos fins a migdia. A partir de la tarda tindrem vent de component nord a uns 8 nusos. Atenció, perqué aquest vent es pot enfortir notablement a partir de la nit de dilluns.

L'estat de la mar es mantindrà durant les properes hores amb mar arrissada o marejol a la línia costanera, mar endins hi haurà maror, amb forta maror al nord del Cap de Begur (ones de 2 m). Al matí de dilluns tindrem marejol arran de costa, amb mar de fons de nord, mar endins hi pot haver maror generalitzada, amb forta maror al nord del Cap de Begur. A la tarda de dilluns tindrem entre mar arrissada i marejol a la línia costanera, i entre maror i forta maror mar endins. Atenció, ja que a la nit de dilluns a dimarts hi pot haver de maror a forta maror lluny de la protecció costanera.