Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 9 de setembre del 2010

L' huracà Earl en imatges




Avui farem un repàs en imatges de l'huracà Earl., aquest huracà potencialment molt perillós va arribar a categoria 4, sortosament només va passar fregant la costa est dels Estats Units i ja com a tempesta post-tropical va entrar a terra al Canadà.

La imatge plàcida que encapçala aquest article, és l'huracà Earl vist des de l'Estació Espacial Internacional, durant el seu recorregut per sobre de la zona tropical de l'Oceà Atlàntic el 30 d'agost. Els seus vents màxims sostinguts eren de 215 km/h, aquest fet l'elevava a categoria quatre a l'escala d'huracans Saffir-Simpson, en passar pel nord de les Illes Verges.
Aquesta fotografia va ser capturada amb una càmera rèflex digital, per l'astronauta de la NASA Wheelock Douglas.

Quan es va fer aquesta fotografia, el 30 d'agost, el Centre Nacional d'Huracans va informar que Earl es va posicionar a prop de la latitud 19,3 graus nord, longitud 64.7 graus oest, a uns 180 quilòmetres al nord-est de San Juan, Puerto Rico. El cicló es movia cap a l'oest-nord-oest a 24 km/h.




A les dues de la matinada d'aquell dia, el Centre Nacional d'Huracans va informar que Earl s'ubicava a uns 200 quilòmetres al nord de San Juan, Puerto Rico, i es desplaçava cap a l'oest-nord-oest. El cicló tenia vents màxims sostinguts de 215 km/h.

La imatge superior ens mostra una vista capturada en escala de grisos pel satèl.lit "Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer" (MODIS) i pel satèl.lit de la NASA Aqua, combinat amb un perfil de l'estructura vertical dels núvols mesurat pel radar del satèl.lit Cloudsat.
La imatge de l'Aqua ha estat girada perquè el nord és a la dreta. La línia vermella mostra la trajectòria que va seguir el satèl.lit Cloudsat en passar pel damunt de l'huracà uns minuts després que l'Aqua. La reflectivitat al radar mesurada pel Cloudsat és l'eco de l'energia del radar enviada i que després es recupera provinent de la superfície de l'oceà o de partícules dels núvols. Com podem observar, els núvols poden arribar a 15 km d'alçada i també es veu un gran ull al centre, lliure de nuvolusitat.





L'huracà vist a les dues de la tarda del 2 de setembre 2010., segons el Centre Nacional d'Huracans (NHC) l'huracà Earl estava a 395 km al sud del Cap Hatteras, Carolina del Nord, i a uns 1.155 km al sud-sud-oest de Nantucket, Massachusetts. L'huracà en aquells moments tenia categoria tres, amb vents màxims sostinguts de 205 km/h. El NHC va advertir que Earl passaria a prop dels Bancs de Carolina del Nord.




La imatge superior presa des del satèl.lit GOES el dia 3 de setembre, ens mostra l'huracà molt més debilitat degut al seu pas per aigües més fredes. A les dues de la tarda, Earl s'aproximava a Nova Anglaterra com un huracà de categoria 1, amb vents d'uns 130 km/h. Els meteoròlegs van pronosticar que es debilitaria encara més, com així va ser.

Informació extreta de http://earthobservatory.nasa.gov/