Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 26 de setembre del 2010

La tramuntana com a protagonista


Mapa isobàric d'aquesta tarda. Observeu com les isòbares estaven molt juntes.

Aquest cap de setmana hem tingut molta tramuntana, ja que aquesta ha arribat fins als 53 km/h de ratxa màxima, amb vent sostingut d'uns 15/20 nusos, aquest fort vent s'ha fet notar a mar amb onades d'uns 1,7 m , tot i que arran de costa hi ha hagut marejol. Pel que fa a la temperatura, aquesta ha pujat fins als 19,3 cº i ha baixat fins als 13,9 cº, degut a l'entrada d'aire fred que s'ha vist canalitzat entre la depressió del Golf de Gènova i l'anticicló de l'oest d'Europa. Cal dir que la zona del Golf de Gènova és una de les zones més propenses del món per la formació de depressions.
La humitat a més, degut a aquests vents del nord ha baixat fins al 39 %. Aquesta devallada de les temperatures s'ha vist de forma notable a tot Catalunya, al Pirineu fins i tot s'ha arribat a temperatures de -3,3 cº, com l'enregistrada avui al refugi d'Amitges. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.

Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns tindrem un dia amb molts núvols baixos, tot i que no es preveu que plogui. La temperatura màxima rondarà els 20/22 cº a tota la demarcació, baixarà fins als 14/17 cº a la costa i fins als 10/14 cº a l'interior.

El vent a la nostra zona marítima bufarà amb component nord a uns 10/15 nusos al llarg de la nit/matinada de diumenge a dilluns. Al matí de dilluns tindrem vent de provences fluix, situació que es repetirà a la tarda.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror mar endins durant les properes hores. Al matí de dilluns tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins., amb mar de fons de nord. A la tarda hi haurà una situació semblant