Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 28 de setembre del 2010

Resum de la jornada i previsió


Imatge captada avui per la webcam de TV3.

Les darreres jornades han tingut com a referent l'ambient de plena tardor, això ho hem pogut comprobar amb les temperatures i amb l'estat del cel. Durant el dia d'ahir es va arribar a una temperatura mínima de tant sols 12,9 cº i avui s'ha baixat fins als 14,3 cº, creant una gran sensació de fresca o fins i tot de fred, durant les hores nocturnes. Si a la nit notem aquesta fredor, durant el dia tot i que la temperatura remunta, no fa calor, ja que la temperatura màxima d'avui només ha pujat fins als 20,3 cº., no obstant, es preveu que la temperatura pugui anar remuntant tímidament al llarg dels pròxims dies, fins al cap de setmana, on al centre de la jornada es podrà notar un xic de caloreta, emulant el típic estiuet de Sant Miquel.
Un altre ingredient que no ha faltat, ha estat l'abundant nuvolusitat de tipus baix, ja que com molt bé es veu a la imatge superior aquesta ha estat destacable. Altres dades del dia d'avui són el vent, la humitat o l'estat de la mar. Pel que fa al vent, aquest ha bufat de component nord durant les primeres hores del dia, amb una ratxa de 29 km/h, per acabar imposant-se el vent de component sud fluix durant la tarda. La humitat per la seva banda, s'ha mogut entre el 43 i el 62 % i l'estat de la mar s'ha vist força tranquil arran de costa, tot i que mar endins hi ha hagut entre marejol i maror, amb mar de fons de nord. Dades de meteoclimatic.com.

Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres es preveu un dia assolellat, amb l'aparició d'algun núvol baix poc important. Aquesta situació es repetirà a la resta de demarcació. La temperatura màxima pot pujar fins als 20/22 cº a la costa i fins als 22/24 cº a l'interior. La temperatura mínima rondarà els 14/17 cº a la costa i els 10/12 cº a l'interior.

El vent al nostre sector bufarà a uns 10/15 nusos de component nord al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres, al nord del cap de Begur bufarà a uns 20/25 nusos, afluixant durant les primeres hores del dia. Al matí de dimecres tindrem calma o vent molt fluix de direcció variable. A la tarda hi haurà garbí a uns 8/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí de dimecres hi haurà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda hi haurà mar arrissada o calma arran de costa i una mica de marejol mar endins.