Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 7 de juny del 2011

Carrer de la mort vist des del satèl.lit


Imatge del satèl.lit Landsat 5 presa el 5 de juny, on es veu un carrer de la mort al centre. Fer clic per ampliar.


L'1 de juny passat, hi va haver una supercèl.lula que es va desenvolupar al llarg de l'oest de Massachusetts. La tempesta va produir un tornado EF3


Si ahir es podia veure el que s'anomena "carrer de la mort" des d'un helicòpter, avui ho podeu veure des d'un satèl.lit, ja que el seu pas ha quedat gravat en forma de pista en el terreny, al llarg de 63 km de longitud, com si hagués passat un enorme rampí ("rastrillo").

Segons el rotatiu "The Boston Globe", la policia de l'estat de Massachusetts va donar l'avís de l'observació d'un tornado i de gran quantitat de cotxes bolcats a prop de la Interestatal 84, a Sturbridge, cap a les 05:22 pm de l' 1 de juny.

El Boston Globe va informar que hi havien dos morts a West Springfield, un a Springfield, i un altre a Brimfield. El nombre de ferits es desconeixia el dia després de la tempesta, però se sap que 33 persones van ser ferides a Springfield., al seu pas també van quedar en runes esglèsies, escoles i habitatges.

Tot i que els tornados mortals són molt escassos a Massachusetts, un dels tornados més letals de la història dels EUA va ser a Worcesterel a l'any 1953, matant a 94 persones.