Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 30 de juny del 2011

Es manté la calorada


Imatge del dia assolellat d'avui al port pesquer.


La temperatura, tot i el que deien alguns pronòstics, avui s'ha tornat a mantenir amb els mateixos valors que ahir i no s'ha notat cap devallada en els termòmetres.

L'ambient assolellat i la tramuntana reescalfada que ha bufat al llarg del matí, han tornat a fer pujar la temperatura fins a 26'1ºc. De nit també s'han mantingut les elevades temperatures, ja que altre vegada s'ha tornat a enregistrar una nit tropical, amb una mínima que només ha baixat fins a 20,2ºc.

Un altre element destacat ha estat la tramuntana que ha bufat de matinada, amb una ratxa màxima de 45 km/h i un vent sostingut de 15/20 km/h.

Pel que fa a altres dades del dia., estat del cel serè a les hores centrals de la jornada, amb alguns núvols baixos de bon matí. Vent de tramuntana al llarg de la matinada i vent de component sud durant la tarda, a 10/15 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1019 hpa, mínima 1017 hpa. Humitat relativa màxima 82 %, mínima 43 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.





Previsió per aquest divendres

Aquest divendres a Palamós es preveu un altre dia assolellat i càlid, amb alguns núvols baixos que es poden fer presents al llarg de la tarda/vespre i deixar el cel cobert a la nit. A la resta de la demarcació s'espera un matí/migdia assolellat i una tarda amb l'aparició de núvols baixos, molt abundants a l'interior.

La temperatura es mantindrà en valors molt semblants al dia anterior., exceptuant les mínimes, que podran ser més baixes al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 15/20 nusos al llarg de la nit/matinada de dijous a divendres., al nord del Cap de Begur i mar endins, es poden superar els 25 nusos. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable, amb tramuntana a 6/8 nusos al nord del Cap de Begur. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/12 nusos. A la nit pot entrar tramuntana a 8/10 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí s'espera mar arrissada arran de costa i maror, amb mar de fons de nord, mar endins. A la tarda hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit tindrem maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. o marejol.



Imatge del dia assolellat amb la barca de mitjana "Rafael" en primer terme.