Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 27 de juny del 2011

L'aigua del mar també nota l'estiu




L'elevada insolació de les darreres jornades, propicia que de mica en mica, les aigües superficials del Mediterrani es vagin escalfant. La temperatura de l'aigua del mar ja convida al bany i pot ser un bon sistema per defugir, durant uns instants, de les altes temperatures que ens afecten i que presumiblement ens afectaran, al llarg dels propers mesos.

Actualment, la temperatura superficial de l'aigua del mar a Palamós és d'uns 22/23ºc., a Barcelona és d'uns 24/25ºc, igual com a Tarragona. Si voleu anar una mica més lluny, a València tenen uns 25ºc, fet que també es dóna a Mallorca.

Pel que fa a les dades del dia a Palamós., temperatura màxima 24,6ºc, mínima 19,6ºc, amb notable sensació de xafogor. Estat del cel amb boira alta a primeres hores del dia i assolellat amb algun núvol baix decoratiu, la resta de la jornada. Vent de garbí a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 24 km/h. Estat de la mar amb marejol o maror. Pressió atmosfèrica màxima 1020 hpa, mínima 1017 hpa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 80%. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós es preveu un dia càlid i assolellat, amb algun núvol baix. El mateix temps podem esperar a la resta de la demarcació, amb núvols d'evolució al Pirineu que poden acabar amb algun ruixat o nucli tempestuós.

La temperatura pot pujar fins a 32/36ºc a l'interior, fins a 24/27ºc a la costa i fins a 24/32ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 17/20ºc a la costa, fins a 15/17ºc a l'interior i fins a 13/15ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component sud fluix i estones de calma, al llarg de la nit/matinada de dilluns a dimarts., al nord del Cap de Begur el garbí pot bufar a 10 nusos. Al matí tindrem vent de garbí a 8/10 nusos. A la tarda hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos. A la nit s'espera vent fluix de ponent o garbí i estones de calma.

L'estat de la mar es preveu amb marejol, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí s'espera marejol amb mar de fons del sud. A la tarda hi pot haver marejol o maror. A la nit hi haurà mar arrissada o marejol