Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 8 de juny de 2011

Imatges dels cumulunimbus d'ahir


Espectacular Cumulunimbus incus amb forma de bolet.


Us poso un recull dels espectaculars cumulunimbus que vaig fotografiar ahir al migdia des del Pont d'en Blau, mirant cap al nord-oest.
A la tarda aquestes tempestes van escombrar tota la comarca i a Palamós ens van deixar 38,8 mm amb abundant aparell elèctric i forta intensitat de precipitació.
Per fi apareix una tempesta amb cara i ulls després de molts mesos on hem tingut poca activitat tempestuosa. Per trobar una quantitat de pluja tant important caiguda en un sol dia ens haurem de remuntar al 13 d'octubre del 2010, on van caure 29,5 mm.Cumulunimbus incus amb la típica enclusa en forma de bolet i Cumulunimbus calvus.Grans torres o castells dels cumulunimbus que creixien amb força.Una altre vista del Cumulunimbus incus amb forma de bolet.Fotografia d'un Cumulunimbus pileus amb un camp de blat a punt de segar en primer pla. El pileus és l'element suplementari amb forma de núvol lenticular que apareix a l'esquerra de la imatge, just al damunt d'una de les torres. Això pot indicar que la tempesta és molt forta.Una altre imatge d'aquests cumulunimbus.El núvol alt de la dreta de la imatge és un fragment d'una enclusa