Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 7 de juny del 2011

Tarda tempestuosa


Imatge captada a les cinc de la tarda per la càmera de TV3 on es veu l'arribada de la tempesta.


Després de l'ambient assolellat que es respirava aquest migdia, més d'una persona es deuria preguntar on eren les pluges previstes per avui., però res més lluny de la realitat, ja que des de la llunyania es podia observar el creixement de potents cumulunimbus cap a l'interior de la comarca i venien cap a nosaltres.

L'escalfament de l'aire superficial que ha provocat l'ambient assolellat del migdia, ha facilitat que les tempestes hagin arribat en plena forma fins a la costa, amb abundant aparell elèctric i algun tró que ha fet tremolar els vidres de les finestres.

Tot seguit faig un resum de la pluja que ha caigut fins ara al Baix Empordà, siguent Palamós un dels indrets on més ha plogut, fet que no es donava des de feia molt temps: Palamós 38,6 mm, Calonge-Mas Pallí 23,2 mm, St. Feliu de Guíxols 17,0 mm, Verges Ponent 15,8 mm, Palafrugell 16,0 mm, La Bisbal d'Empordà 13,3 mm o Bellcaire d'Empordà 10,2 mm. Aquestes dades es podem ampliar una mica durant les properes hores.

Pel que fa a altres dades del dia a Palamós., temperatura màxima 21,8ºc, mínima 15,2ºc. Estat del cel ennuvolat de bon matí, assolellat a migdia i cobert amb tempesta a la tarda. Vent amb predomini del component sud a 15/20 km/h de mitjana, ratxa màxima 37 km/h. Estat de la mar amb marejol o maror generalitzada. Pressió atmosfèrica màxima 1007 hpa, mínima 1005 hpa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 75%. Dades de meteoclimatic.com.



Mapa de llamps d'avui.


Previsió per aquest dimecres

Aquests dimecres a Palamós es preveu un dia amb nuvolusitat variable, més important a primeres hores i al llarg de la tarda/vespre. Poden anar caient alguns plugims durant la pròxima hora, a més, podria escapar-se algun petit ruixat o algun plugim al llarg de dimecres. A la resta de la demarcació poden caure alguns ruixats de tarda o algun focus tempestuós a l'interior, sobretot a la metat oest i al Pirineu, desplaçant-se més feblement cap al sud.

La temperatura pot pujar fins a 20/22ºc a la costa, fins a 23/25ºc a l'interior i fins a 10/18ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 14/16ºc a la costa, fins a 11/13ºc a l'interior i fins a 2/10ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a 12/16 nusos de tramuntana, al llarg de la matinada de dimecres, superior al nord del Cap de Begur. Al matí tindrem vent fluix de tramuntana i estones de calma. A la tarda hi haurà vent de garbí a 6/10 nusos. A la nit hi haurà terral fluix.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, durant la matinada de dimecres. Al matí hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda tindrem mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit hi haurà la mateixa situació.