Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 5 de juny del 2011

Més pluja per la propera setmana


Mapa de precipitació en sis hores previst per dimecres a la nit.


Després dels ruixats que van caure entre el dissabte a la nit i la matinada de diumenge, amb un total de 15,4 mm recollits, la propera setmana continuarà el temps inestable, amb possibilitats de pluja al llarg de tots els dies en un lloc o altre. Amb aquest panorama més propi del mes d'abril que del mes de juny, la pluja més important es tornarà a concentrar a l'interior, tot i que a la costa tampoc ens salvarem. El dia més propici per veure pluges fins arran de mar serà el proper dimarts i possiblement també el divendres.

Aquesta situació tant inestable, és deguda al fet que entre l'anticicló de les Azores, allargassat de nord a sud, i l'anticicló d'Escandinàvia, es mantindrà un profund tàlveg d'aire fred que s'alimentarà amb l'aportació d'aire humit provinent del Mediterrani i generarà baixes pressions a sobre nostre.

Pel que fa a les dades del dia., temperatura màxima 20,9ºc, mínima 15,0ºc. Estat del cel, asserenat a la tarda i amb algun núvol baix al matí. Pluja 1,2 mm. Vent de component sud a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 24 km/h. Estat de la mar amb mar arrissada o marejol. Pressió atmosfèrica màxima 1011 hpa, mínima 1009 hpa. Humitat relativa màxima 95 %, mínima 66 %. Dades de meteoclimatic.com



Imatge de radar del dissabte a la nit.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns a Palamós tindrem un dia amb predomini del sol, però enterenyinat per abundants núvols alts i també núvols mitjos de cares a la tarda. No es preveu precipitació. A la resta de la demarcació s'espera un dia similar, amb possibilitats que caigui algun petit ruixat de tarda cap al Pirineu.

La temperatura màxima pot rondar els 20ºc a la costa, els 22/25ºc a l'interior i els 14/20ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 13/15ºc a la costa, fins a 9/12ºc a l'interior i fins a 0/8ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component sud o restarà en calma, al llarg de la matinada de dilluns. Al matí tindrem vent de xaloc a 6/8 nusos. A la tarda hi haurà vent de xaloc fluix o calma. A la nit hi haurà vent en calma o vent fluix del sud-oest.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o calma durant la matinada de dilluns. Al matí hi haurà marejol amb mar de fons de llevant. A la tarda tindrem entre mar arrissada i marejol. A la nit quedarà mar arrissada arran de costa i marejol mar endins.