Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 1 d’octubre del 2011

Els furtius arranen el corall


El corall i les eines decomissades. Com que part del corall decomissat encara era viu, va ser lliurat al CSIC de manera que se'n pugui reintroduir a mar tant com sigui possible. Foto: Gencat.


La patrulla marítima dels Agents Rurals del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural va sorprendre el 21 de setembre passat, a les 7 del matí, tres corallers furtius que acabaven de pescar corall vermell ( Corallium rubrum ) il·legalment al Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.

Els corallers duien a terme la pesca furtiva a la zona coneguda com la punta de les Tres Coves, dins el Parc Natural del Montgrí, les Medes i el Baix Ter. En tot aquest espai natural, l'extracció de corall vermell està expressament prohibida, i l'incompliment d'aquesta norma és una infracció molt greu que pot constituir un delicte contra la fauna.

Els corallers furtius es van veure sorpresos pels Agents Rurals quan anaven a sortir de l'aigua després d'haver fet la immersió amb escafandre autònom. Immediatament van capbussar-se de nou per desprendre's del corall agafat. Posteriorment, els Agents Rurals i els vigilants del Parc Natural van realitzar una inspecció subaquàtica per la zona, fins que finalment van trobar amagades en una cova tres saques amb corall vermell i els utensilis de pesca dels furtius. El corall encara era viu.

Els tres corallers van ser denunciats i se'ls van comissar tots els equips d'immersió i el corall.

En total, es van comissar 14,5 quilograms de corall vermell en brut i moll. Com que el corall encara era viu, va ser dipositat en custòdia a l'Institut de Ciències del Mar de Barcelona del CSIC. Allà s'analitzà i es tractà per determinar-ne quina quantitat es podria replantar de nou al medi marí, acció que es desenvolupà ahir divendres.
Malauradament, es tracta d'un dany irreparable, ja que el corall tenia uns 30 o 40 anys., tant sols una petita part ha pogut ser replantada i després d'un temps prudencial, es podrà dictaminar si el corall ha sobreviscut o ha acabat morint definitivament.

Informació extreta de: www.ecodiari.cat i del Telenotícies Comarques de TV3.