Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 27 d’octubre del 2011

Tarda de llamps i trons


Mapa de llamps d'avui dijous. Observeu la gran quantitat de llamps que hem tingut aquesta tarda a sobre el Baix Empordà., el color groc arriba a tapar tota la comarca.


Després de la pausa d'ahir dimecres, aquesta tarda les precipitacions han tornat a ser molt destacades, degut al pas d'una línia de tempestes que ha creuat tota la comarca, amb potents descàrregues elèctriques que feien tremolar els vidres de les finestres. Les pluges d'avui, a Palamós ens han deixat 27,4 mm a La Fosca o 25,8 mm al centre de la vila, amb moments de forta intensitat de precipitació i nombrosos llamps.

En propers articles farem un repàs de les pluges que han caigut els darrers dies, les quals ja acumulen 132 mm a Palamós...i això que alguns mapes estacionals pronosticaven un octubre sec.

Dades de precipitació caigudes aquesta tarda al Baix Empordà:

Bellcaire d'Empordà 40,4 mm., La Bisbal d'Empordà 32,6 mm., Verges-Ponent 27,0 mm., Palafrugell 16,8 mm., Calonge 16,0 mm., St. Feliu de Guíxols 11,0 mm.

Les precipitacions també han sigut molt destacades en altres indrets de Girona, com els 49,2 mm caiguts a St. Hilari Sacalm, els 43,4 mm de Ribes de Freser o els 40,4 mm de Banyoles.

Pel que fa a altres dades d'avui dijous a Palamós., temperatura màxima 19,7º C., mínima 13,8º C. Estat del cel ennuvolat amb tempesta a la tarda. Vent amb predomini del component sud i est, a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 50 km/h. Estat de la mar amb forta maror mar endins (ones de 2,38 metres) i maror arran de costa.
Pressió atmosfèrica màxima 1013 hpa, mínima 1007 hpa. Humitat relativa màxima 97 %, mínima 74 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Imatge de radar a les 17:36 de la tarda. Observeu la línia de tempestes que ens ha creuat.


Previsió per aquest divendres

A Palamós s'ha d'esperar un dia ennuvolat i plujós. Durant les properes hores i en qualsevol moment de la jornada, però sobretot al llarg de la tarda/vespre, podrien caure alguns ruixats acompanyats per tempesta, els quals poden ser de forta intensitat i acumular entre 40/60 mm al final del dia. A la resta de la demarcació també tindran un dia plujós, amb tempestes que podran ser de forta intensitat, especialment cap a la costa. L'Alt Empordà podria ser l'indret més afectat.

La temperatura màxima pot rondar els 14/17º C a la costa i interior i els 10/14º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 12/14º C a la costa i interior i fins a 6/12º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component nord a 4/8 nusos, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al matí tindrem vent del nord a 10 nusos. A la tarda s'espera vent de gregal a 8/12 nusos. A la nit preveiem vent fluix de llevant o gregal.

L'estat de la mar es preveu amb maror arran de costa i forta maror mar endins, amb àrees de maregassa i mar de fons de l'est, durant la nit/matinada de dijous a divendres. Al llarg de tota la jornada tindrem una situació similar.