Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 27 d’octubre del 2011

Nou episodi de pluja general i abundant


Mapa sinòptic previst per aquest dijous a les 18:00 h. Observeu la profunda perturbació que ens afectarà, la qual quedarà encaixonada entre l'anticicló de l'oest de la Península i el que hi ha al nord-oest d'Europa. Es pot comprobar com conté un nucli fred de -20ºC a 500 hpa i estarà reforçada per vents humits de xaloc.


Entre aquest dijous i dissabte es preveu un episodi de pluja general que, per segona vegada aquesta setmana, produirà xàfecs d'intensitat puntualment forta i acumularà quantitats molt abundants de precipitació.

Una pertorbació procedent de l'Atlàntic s'aprofundirà damunt la Península Ibèrica i afectarà Catalunya entre dijous i dissabte. Aquesta fet, unit a la formació d'una petita depressió a la Mediterrània, donarà lloc a precipitacions generals i a l'alteració de l'estat de la mar.

La predicció indica que les precipitacions s'iniciaran dijous pel sud i oest del país. Amb el pas de les hores s'aniran estenent cap a la resta de Catalunya i acabaran essent generals. Divendres es preveu pluja arreu del país, tot i que les més intenses i abundants es centraran a la meitat est i a la resta del litoral i del Prelitoral. Localment seran d'intensitat forta i aniran acompanyades de tempesta.

Entre divendres a la nit i dissabte al matí les pluges s'aniran restringint a la meitat sud, alhora que s'afebliran. Dissabte a la tarda hauran minvat del tot. De manera puntual, és possible que en tot l'episodi s'enregistrin quantitats superiors als 100 mm (l/m2).

On es preveu que s'acumuli menys aigua és a Ponent. A banda, el vent de component sud i est bufarà fort i donarà lloc a una alteració de l'estat de la mar a partir de dijous, especialment a la meitat nord de la costa. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat avisos de Situació Meteorològica de Risc per pluja i per onatge.

Font: http://www.gencat.cat/