Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 4 d’octubre del 2011

La tramuntana cremadora dispara la temperatura




La passada matinada ha estat un autèntic forn en molts indrets de l'Empordà. Tal com apuntava ahir, el vent del nord reescalfat ha portat temperatures superiors als 25 ºc en plena matinada., per posar alguns exemples, al Port de Llançà han tingut una mínima de 25,1 ºc., a Figueres tenien 23,6 ºc a les 4 de la matinada., a Espolla hi havien 25-26 ºc en plena matinada i a l'Estartit, podien gaudir d'uns 20,6 ºc a les 2 de la matinada.

Si ens fixem amb les màximes del dia, també semblaven de ple estiu., alguns dels valors més destacats són: Medinyà amb 34,5 ºc, Girona 32,9 ºc, St. Miquel de Fluvià 32,4 ºc, La Bisbal 31,8 ºc o Calonge 31,4 ºc.

A Palamós tampoc ens hem quedat curts, ja que tot i no arribar a aquestes xifres tant altes, avui hem tingut 18,7 ºc de mínima (La Fosca) o 17,9 ºc al centre de la vila., malgrat tot, aquests valors s'han donat entre les dotze i la una de la matinada., a partir de les dues el vent cremador de tramuntana ha disparat la temperatura fins els 23 ºc.
Per sort, aquests valors tant elevats han coincidit amb una devallada molt important del grau d'humitat, d'aquesta manera ens hem lliurat de la xafogor.

Pel que fa a altres dades d'avui dimarts a Palamós., temperatura màxima 28,8 ºc, mínima 17,9 ºc. Estat del cel serè i amb bona visibilitat.
Vent de tramuntana reescalfat a 10 km/h de mitjana fins a mig matí., llavors ha entrat vent de garbí a 10/15 km/h de mitjana, ratxa màxima 32 km/h N. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar plana o arrissada arran de costa.
Pressió atmosfèrica màxima 1024 hpa, mínima 1021 hpa. Humitat relativa màxima 77 %, mínima 28 %. Dades de meteoclimatic.com, AEMET i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós hem d'esperar un altre dia assolellat i càlid. A la resta de la demarcació es preveu la mateixa situació, amb ambient estiuenc i núvols d'evolució cap al Ripollès.

La temperatura màxima pot tornar a superar els 29/31 ºc a l'interior, els 26/30 ºc a la costa i els 20/27 ºc al Pirineu. La mínima tornarà a ser molt alta degut a la tramuntana cremadora que bufarà., pot baixar fins a 19/23 ºc a la costa, fins a 15/18ºc a l'interior i fins a 6/14 ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a 6/10 nusos de component nord reescalfat, al llarg de la nit/matinada de dimarts a dimecres., al nord del cap de Begur i mar endins s'arribarà a 15/20 nusos. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda s'espera vent fluix de direcció variable. A la nit pot bufar tramuntana a 4/8 nusos.

L'estat de la mar es preveu amb maror mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. Al matí preveiem la mateixa situació. A la tarda hi haurà mar arrissada o calma arran de costa i marejol mar endins. A la nit tindrem mar arrissada arran de costa i marejol mar endins.