Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 19 d’octubre del 2011

Forts ruixats de tarda


Imatge del radar meteorològic d'aquesta tarda a les 18:24 hora oficial on es veu el fort ruixat que queia a Palamós.


Tal com es preveia, després d'unes setmanes marcades per la sequera i per un ambient més propi de l'estiu, finalment, el pas d'un sistema frontal ens ha portat alguns ruixats, els quals han afectat amb especial intensitat el sud del Baix Empordà, el sud del Gironès i a la Selva.
A Palamós fins ara ens han caigut 12,4 mm amb forta intensitat, la major part caiguts entre quarts de sis i les set de la tarda, i la resta entre les nou i les deu de la nit.

Cal destacar la forta intensitat de precipitació observada en els ruixats de la tarda, acompanyats també per algun focus tempestuós, i caracteritzats per la seva extrema irregularitat, ja que hi ha hagut indrets on queien veritables cortines d'aigua i al costat en prou feines queien quatre gotes.

Aquestes són les dades més destacades de precipitació al Baix Empordà i al Gironès (dades fins les 21:30h): Llagostera-Can Gotarra 22,7 mm., Sant Feliu de Guíxols 21,0 mm., Castell d'Aro 18,1 mm., Calonge-Mas Pallí 13,0 mm., Palamós 12,4 mm., Llagostera-Mont-Rei 8,0 mm i Calonge 2,7 mm.


Altres dades d'avui dimecres a Palamós., temperatura màxima 20,8ºC, mínima 15,2ºC. Estat del cel enterenyinat per núvols alts al matí i amb el creixement de grans nuvolades de tarda acompanyades per forts ruixats. Vent de l'oest-sud-oest fluix de matinada i de l'est-nord-est a 10 km/h de mitjana la resta del dia, ratxa màxima 37 km/h. Estat de la mar amb marejol mar endins i mar arrissada o marejol arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1019 hpa, mínima 1017 hpa. Humitat relativa màxima 91 %, mínima 66 %. Dades de meteoclimatic.com, Puertos del Estado i meteocat.com.



Mapa de llamps d'avui.


Previsió per aquest dijous

A Palamós es preveu un dia marcat per un ambient assolellat, però encara es pot mantenir algun núvol baix decoratiu., a més, no es descarta que pugui caure algun ruixat o plugim, durant les properes hores. A la resta de la demarcació hem d'esperar unes immediates hores marcades per la possibilitat que caiguin alguns ruixats irregulars a qualsevol indret., durant la resta de la jornada hi predominarà el sol., no obstant, al llarg de la tarda poden crèixer nuvolades a prop del Montseny o Serralada Transversal i deixar algun ruixat poc important.

La temperatura màxima pot pujar fins a 16/20ºC a la costa i interior, i fins a 7/15ºC al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -5/6ºC al Pirineu., amb més fred als cims que a les valls, fins a 7/11ºC a l'interior i fins a 12/14ºC a la costa.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component nord a 20/25 nusos, durant la nit/matinada de dimecres a dijous., mar endins i al nord del cap de Begur es pot arribar a 30 nusos. Al matí tindrem vent de tramuntana a 8/12 nusos, superior mar endins i al nord del cap de Begur on tindran 20/25 nusos. A la tarda s'espera tramuntana a 15/20 nusos, superior al nord del cap de Begur. A la nit preveiem la mateixa situació.

L'estat de la mar es preveu amb maror o forta mar endins i marejol arran de costa, durant la nit/matinada de dimecres a dijous. Durant la resta de la jornada tindrem una situació similar.



Imatge de radar a les 20:54 hora oficial.