Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 27 de març del 2012

Dies molt plàcids


Imatge captada aquest migdia a la platja Gran.


El potent anticicló que ens abraça i que ens abraçarà al llarg de tota la setmana, ens ha tornat a deixar un dia assolellat i plàcid que convidava a anar a la platja per gaudir de les temperatures agradables i els rajos solars. Alguns privilegiats ja aprofitaven aquesta circumstància, encara que el mar fred no acompanya a l'hora de banyar-se., un altre factor que s'aprecia a la imatge superior, és la presència de calitja, la qual impedia que el cel presentés un color blau nítid i intens.

Com a dades més destacades, pel que fa a les temperatures màximes d'avui dimarts, trobem els següents valors al Baix Empordà: Calonge 23,3º C, Les Olives 22,2º C, Palamós-La Fosca 22,1º C, La Bisbal 22,1º C, Palamós 21,2º C, Bellcaire d'Empordà 21,4º C o Sant Feliu 21,1º C.

A Palamós aquest dimarts hem tingut les dades següents., temperatura mínima 9,4º C. Estat del cel serè amb calitja. Vent fluix de component nord i est, ratxa màxima 24 km/h. Estat de la mar amb mar calma o arrissada al principi i al final del dia, amb marejol al centre del dia, tot això arran de costa., mar endins hi ha hagut una situació similar. Pressió atmosfèrica màxima 1028 hpa, mínima 1025 hpa. Humitat relativa màxima 78 %, mínima 34 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimecres

A Palamós esperem un altre dia assolellat i plàcid, amb algun núvol mitgenc poc destacable i calitja. A la resta de la demarcació el dia també serà molt tranquil, encara que podran crèixer alguns núvols d'evolució al Pirineu i hi haurà una mica de boirina de matinada a l'interior.

La temperatura màxima pot pujar fins a 21/24º C a l'interior, fins a 18/22º C a la costa i fins a 14/18º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 8/10º C a la costa, fins a 3/7º C a l'interior i fins a -1/5º C al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component nord o restarà en calma, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà vent de gregal a 4/8 nusos. A la tarda bufarà vent molt fluix de component nord i est o calma. A la nit hi haurà vent en calma.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol mar endins i mar plana o arrissada arran de costa, durant la nit/matinada de dimarts a dimecres. Al matí hi haurà una mica de marejol, sobretot a partir de migdia. A la tarda s'espera mar arrissada o una mica de marejol. A la nit preveiem mar plana o arrissada.



Imatge captada aquest migdia on es veu el dia plàcid que hem tingut.