Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 19 de març del 2012

Segueix sense ploure


Imatge presa a primeres hores de la tarda des del Molí de Vent.


Tal com era previst, la jornada d'avui dilluns ha tornat a venir acompanyada per un ambient assolellat, malgrat la presència d'alguns cumulus decoratius que pugnaven per crèixer. Aquests núvols d'escàs desenvolupament vertical, en prou feines podien superar la manca d'humitat existent en nivells baixos de la troposfera i representaven un paper purament testimonial a la major part de les nostres comarques.
Així i tot, podem trobar algunes febles precipitacions enregistrades cap al Ripollès, Garrotxa i La Selva, degut a l'existència d'una mica de reflux provinent del sud-est., aquests petits ruixats han deixat 2,0 mm a Sant Hilari Sacalm, 1,8 mm a Arbúcies, 1,5 mm a Beuda, 1,2 mm a Sant Feliu de Pallerols, 0,4 mm a Planoles, a Ribes de Freser i a Santa Pau.

Com podem comprobar, una vegada més, les pluges que podrien alleugerir una mica la sequera que ha caigut a sobre els nostres camps i boscos segueixen sense aparèixer. Aquesta situació de manca de pluges generals i generoses es seguirà mantenint en aquest inici de setmana, tot i que persistirà la possibilitat que apareguerin alguns ruixats dispersos, sobretot a l'interior, els quals aniran generalitzant-se a partir del dimecres.

Pel que fa a les dades d'avui dilluns a Palamós., temperatura màxima 14,1º C., mínima 5,8º C. Estat del cel amb presència d'intervals de núvols baixos. Vent de component nord i est a 10 km/h de mitjana, ratxa màxima 31 km/h. Estat de la mar amb maror mar endins i mar arrissada arran de costa. Pressió atmosfèrica màxima 1029 hpa, mínima 1025 hpa. Humitat relativa màxima 75 %, mínima 51 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dimarts

A Palamós esperem un altre dia assolellat, amb alguns núvols mitgencs decoratius. A la resta de les comarques gironines preveiem un dia dominat per l'anticicló, amb algun núvol anecdòtic a mitjana alçada, acompanyat per algunes ratxes moderades de tramuntana als indrets proclius, juntament amb alguna ratxa del nord-est entre moderada i forta al sector sud de la costa.

La temperatura màxima pot rondar els 16/19º C a l'interior, els 14/17º C a la costa i els 5/12º C al Pirineu. La mínima pot baixar fins a -6/0º C al Pirineu, fins a 0/4º C a l'interior i fins a 6/10º C a la costa, siguent més elevada als indrets afectats pel vent.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 12/16 nusos, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 16/20 nusos. Al matí hi haurà vent de provences o gregal a 12/16 nusos. A la tarda preveiem una situació similar. A la nit hi haurà vent de gregal a 10/14 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins, durant la nit/matinada de dilluns a dimarts. Al matí tindrem una situació similar. A la tarda s'espera marejol o maror arran de costa i maror o forta maror mar endins. A la nit hi haurà maror arran de costa i forta maror mar endins, amb mar de fons de gregal o llevant.